«Χρυσό» το 2013 για τον τουρισμό: Στα 11,9 δισ. ευρώ τα άμεσα – Περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες - iefimerida.gr

«Χρυσό» το 2013 για τον τουρισμό: Στα 11,9 δισ. ευρώ τα άμεσα – Περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες

«Χρυσό» το 2013 για τον τουρισμό: Στα 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2013 αντιμετωπιζόταν από νωρίς ως μια χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο την επιστροφή των επισκεπτών και την ανάταση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας.Πλέον, διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2014 και τα στοιχεία που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας είναι εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδας, τα οποία επεξεργάζεται το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού, τα άμεσα έσοδα ήταν αρκετά παραπάνω από τις εκτιμήσεις.

Ειδικότερα τα άμεσα έσοδα κυμαίνονται στα 11, 9 δισ. ευρώ με τους επισκέπτες να ανέρχονται στα 17,9 εκατομμύρια.

«Το 2013 ο τουρισμός απέδειξε ότι αποτελεί την σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της χώρας και συγχρόνως τον κύριο αιμοδότη της απασχόλησης», τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γιώργος Τσακίρης.

Για το 2014 τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας, δείχνουν περαιτέρω αύξηση «υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας», επισήμανε ο ίδιος, στην εναρκτήρια ομιλία του στην 3η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης HORECΑ, μάλιστα, ο πρόεδρος κ. Τσακίρης παρουσίασε πέντε κεντρικούς άξονες παρεμβάσεων πρώτης γραμμής, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και στην ελληνική ξενοδοχεία, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ενός «Οδικού Χάρτη» για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια. Αυτοί είναι:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ