Διευθύντρια Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Δεν αποκλείεται μετασεισμός μεγαλύτερος των 4,2 Ρίχτερ - iefimerida.gr
 

Διευθύντρια Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Δεν αποκλείεται μετασεισμός μεγαλύτερος των 4,2 Ρίχτερ

Επιφυλακτική για την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά εμφανίστηκε η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Μαρία Σαχπατζή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί μετασεισμός μεγαλύτερος των 4,2 Ρίχερ.

«Εντός μερικών ημερών θα είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και αν αυτή βαίνει σταδιακά στο τέλος της», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σαχπατζή και πρόσθεσε: «Η δουλειά μας είναι να ανησυχούμε. Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορώ να σας πω τίποτε άλλο παρά μόνο ότι παραμένουμε σε επιφυλακή».

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου «δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί με μετασεισμούς μεγαλύτερους των 4,2 που έγινε χθες». Ωστόσο, η κυρία Σαχπατζή διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει δείξει ανησυχητικά σημάδια».

Η κυρία Σαχπάζη αποκάλυψε ότι το στοιχείο που έκανε επιφυλακτικούς τους σεισμολόγους «είναι το μεγάλο σεισμογενές δυναμικό της περιοχής και η εικόνα των ρηγμάτων σε βάθος που έχουμε από εξειδικευμένες έρευνες που έκανε το ινστιτούτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ