«Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε Μαντέλα» υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του Ουίνι [εικόνα] - iefimerida.gr

«Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε Μαντέλα» υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του Ουίνι [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χωρίς τον δικό μου αγώνα δεν θα υπήρχε Νέλσον Μαντέλα». Αυτό ισχυρίζεται σήμερα η πρώην σύζυγος του αποθανόντος πρώην πρόεδρου της Νότιας Αφρικής, Ουίνι Μαντικιζέλα-Μαντέλα.«Εάν εγώ δεν είχα παλέψει, δεν θα υπήρχε Νέλσον Μαντέλα, όλος ο κόσμος θα τον είχε ξεχάσει και θα ήταν νεκρός στη φυλακή όπως επιθυμούσαν αυτοί που τον έριξαν σ΄αυτήν» υποστηρίζει η Ουίνι σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Journal de Dimanche.

Η 77χρονη Ουίνι, αναφερόμενη στο δικό της ρόλο στα 27 χρόνια που ο Μαντέλα έμεινε στη φυλακή αναφέρει πως εξετέθη με τη θέλησή της στη βία του απαρτχάιντ.

«Αυτό που έκανα συνειδητά, είναι να διατηρήσω ζωντανό το όνομα του Μαντέλα και των συντρόφων του στη φυλακή. Για να συνεχιστεί ο αγώνας έπρεπε να εκτεθώ στη βία και στην αγριότητα του απαρτχάιντ», προσθέτει.

«Εκείνοι στη φυλακή δε βασανίστηκαν ποτέ όπως βασανιστήκαμε εμείς», τονίζει στη συνέντευξή της η Ουίνι Μαντέλα, υποστηρίζοντας ότι οι δοκιμασίες που υπέστη η ίδια στη διάρκεια του απαρτχάιντ δεν έχουν καμία σχέση με όσα έζησαν ο Μαντέλα και οι ηγέτες του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ΑNC).

«Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε Μαντέλα» υποστηρίζει η πρώην σύζυγός του Ουίνι [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αριστερά η πρώην σύζυγός του

«Οταν ήμουν στην απομόνωση, γνώρισα μια αγριότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη στις φυλακές του Ρόμπιν Αιλαντ (στις οποίες κρατήθηκε επί πολλά χρόνια ο Μαντέλα)», τονίζει.

«Εκείνος ήταν ελεύθερος να πιστεύει στην ειρήνη, αντίθετα με εμάς που ήμασταν εκτεθειμένοι στην αγριότητα του απαρτχάιντ», τονίζει η Ουίνι Μαντέλα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το «να απαντήσει στη βία με βία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Αφρική σύζυγος Νέλσον Μαντέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ