Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη αρκετές μεταρρυθμίσεις στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια θετική εικόνα της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάζει ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του προς την γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital. Ωστόσο, επισημαίνει ότι αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα στον τομέα της Υγείας, η χώρα θα χρειαστεί αρκετές ακόμη μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου.

Η εικόνα που σκιαγραφεί ο Χορστ Ράιχενμπαχ είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπως παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου. Το Capital τονίζει, μάλιστα, ότι μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο επικεφαλής της Taskforce παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας. Τονίζει ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Δηλώσεις Γεωργιάδη

Το πολυσέλιδο ρεπορτάζ, φιλοξενεί και συνέντευξη του Αδωνι Γεωργιάδη, με τον υπουργό Υγείας να υπερασπίζεται τους Γερμανούς, απέναντι στην κριτική που δέχονται στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τους Γερμανούς να μας μετατρέπουν σε αποικία τους, είναι ανοησίες». Μπορεί, όπως λέει, να υπήρξαν αντιδράσεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, «εν τω μεταξύ, όμως, ακόμη και υπάλληλοι που ψηφίζουν πιο ακραία αριστερά κόμματα, αντιλαμβάνονται ότι οι άνθρωποι της Taskforce θέλουν να τους βοηθήσουν».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ