Η επιστροφή της Siemens στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου-Διεκδικεί και τους 25 νέους συρμούς του Τραμ - iefimerida.gr

Η επιστροφή της Siemens στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου-Διεκδικεί και τους 25 νέους συρμούς του Τραμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμικό come back στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου σχεδιάζει η Siemens κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Μετά την τεχνική βάση του ΟΣΕ, η Siemens διεκδικεί και τους 25 νέους συρμούς του ΤΡΑΜ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας η Siemens παρέλαβε τα τεύχη της προμήθειας των 25 νέων συρμών του Τραμ.Για την προμήθεια των 25 συρμών του Τραμ, προϋπολογισμού 66,2 εκατ. ευρώ άνευ ΦΠΑ, οι δεσμευτικές προσφορές κατατίθενται στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ για την πρώην τεχνική βάση του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ) η ανακήρυξη του αναδόχου αναμένεται το β' εξάμηνο του 2014.

Η Siemens δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της στην Ελλάδα, αλλά ούτε και παγκοσμίως (αναμένεται να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις το 2014) και γι' αυτό «διψά» για νέα έργα. Βάσει ισολογισμών, η εταιρεία είναι ζημιογόνος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα για την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2011 - 30 Σεπτεμβρίου 2012, η Siemens Ηλεκτροτεχνικών Εργων είχε κύκλο εργασιών 81 εκατ. και ζημιές 7,1 εκατ. και η Siemens Διαγνωστικά Υγείας, την ίδια περίοδο, έσοδα 28,7 εκατ. και ζημιές 5,7 εκατ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SIEMENS ελληνικό δημόσιο διαγωνισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ