Εκπληκτικό βίντεο δείχνει τι συμβαίνει στη φαρυγγική κοιλότητα των hip hop beatboxers εν ώρα δράσης - iefimerida.gr

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει τι συμβαίνει στη φαρυγγική κοιλότητα των hip hop beatboxers εν ώρα δράσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι θα έχετε κάποια στιγμή παρακολουθήσει ζωντανά, στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση καλλιτέχνες beatboxers που αφήνουν άναυδα τα αυτιά μας με τους περίπλοκους, ρυθμικούς φωνητικούς ήχους που παράγουν μπροστά στο μικρόφωνό τους.

drum beats, ρυθμού και μουσικών ήχων με το στόμα, τα χείλη κάποιου, τη γλώσσα, τη φωνή, τη ρινική κοιλότητα και το λαιμό - μέσω, δηλαδή, φωνητικών ήχων. Η εν λόγω τέχνη, τέκνο της hip hop κουλτούρας, ονομάζεται «human beaboxing» και σημαίνει την τεχνική παραγωγής

Το άτομο που παράγει αυτούς τους ήχους χρησιμοποιεί το στόμα, τα χείλια, τη γλώσσα, τη φωνή του, την επιφάνεια του στήθους και άλλα μέρη του σώματος, για να παράξει ήχους που μοιάζουν με τον ήχο των ντραμς, εγχόρδων, άλλων μουσικών οργάνων, ακόμη και των σκρατς σε δίσκους βινυλίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στην φαρυγγική κοιλότητα κάποιου που επιδίδεται σε human beatboxing:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ