Ο Ερντογάν καλεί τον τουρκικό λαό σε συσπείρωση κατά της «βρώμικης συνωμοσίας»: «Αν πέσω, θα πεινάσετε» - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν καλεί τον τουρκικό λαό σε συσπείρωση κατά της «βρώμικης συνωμοσίας»: «Αν πέσω, θα πεινάσετε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα στον τουρκικό λαό να συσπειρωθεί γύρω του στον αγώνα εναντίον της «βρώμικης συνωμοσίας» που όπως κατήγγειλε, έχει στηθεί σε βάρος του από «σκοτεινές δυνάμεις» και ξένα συμφέροντα, απηύθυνε σε διάγγελμά του για το τέλος του 2013 ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζετε, αυτή η συνωμοσία στρέφεται εναντίον όλων σας χωρίς εξαίρεση, (απειλεί) το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

«Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους αναμίχθηκαν σε αυτό το παιγνίδι», είπε και επανέλαβε ότι ο ίδιος και τη κυβέρνησή του βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σκευωρία κύκλων στους κόλπους της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος.

«Προσκαλώ», τόνισε, «κάθε έναν από τους 76 εκατ. ανθρώπους μας να εγερθεί, να προασπίσει την δημοκρατία και να ενωθεί μαζί μας ώστε να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτές τις αποκρουστικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας».

Για μία ακόμη φορά ο Ερντογάν απέδωσε το σκάνδαλο που ταλανίζει την πολιτική ζωή της Τουρκίας απειλώντας την επιβίωση της κυβέρνησής του, σε εκστρατεία εγχώριων σκοτεινών δυνάμεων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, μέσων ενημέρωσης και ξένων κυβερνήσεων, που όπως λέει, απεχθάνονται την ιδέα μιας ανεξάρτητης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν υπακούει στις προσταγές του NATO και των ΗΠΑ.

«Κύκλοι που νοιώθουν άβολα για τις επιτυχίες της Τουρκίας, την αναπτυσσόμενη οικονομία της, την ενεργή εξωτερική πολιτική της, τα παγκόσμιας κλίμακας σχέδιά της, έστησαν μια νέα παγίδα στην Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που εκφώνησε καθιστός πίσω από ένα γραφείο με φόντο την κόκκινη τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, μέρος της ίδιας συνωμοσίας αποτελούσαν και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σάρωσαν την Τουρκία το καλοκαίρι του 2013 με αφορμή το σχέδιο για το παρκο Γκεζι. «Όπως τα γεγονότα στο Γκεζί είχαν καμουφλαριστεί με δέντρα, πάρκα και το περιβάλλον, η συνωμοσία της 17ης Δεκεμβρίου κρύφτηκε κάτω από το πέπλο της διαφθοράς», υποστήριξε και σημείωσε πως δεν είναι σύμπτωση ότι οι «επιθέσεις» αυτές συνέπεσαν με μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην 90χρονη ιστορία του τουρκικού κράτους, με ιστορικά υψηλά στις αποδόσεις των τουρκικών χρηματαγορών, αναβάθμιση του αξιόχρεο της χώρας και αποπληρωμή οφειλών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ στο δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στάθηκε στην ανάγκη να μην δοθεί η εντύπωση ότι πλήττεται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ο Ερντογάν έκλεισε το δικό του μήνυμα με αισιόδοξο αλλά κι αδιάλλακτο τόνο, εκτιμώντας ότι φέτος οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσουν και οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις θα επιταχυνθούν. «Δεν πρέπει να ανησυχείτε: η Τουρκία είναι σε ασφαλή χέρια και συνεχίζει αποφασιστικά την πορεία της προς το μέλλον», ήταν το μήνυμά του στον τουρκικό λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία συνωμοσία Tαγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ