Guardian: Η κωμωδία παρηγορεί τους Ελληνες -Λαζόπουλος: Το γέλιο είναι η άλλη πλευρά του φόβου - iefimerida.gr

Guardian: Η κωμωδία παρηγορεί τους Ελληνες -Λαζόπουλος: Το γέλιο είναι η άλλη πλευρά του φόβου

Guardian: Η κωμωδία παρηγορεί τους Ελληνες -Λαζόπουλος: Το γέλιο είναι η άλλη πλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κωμωδία είναι το αντίδοτο των Ελλήνων στην οικονομική κρίση. Αυτό αναφέρει η Guardian, στο εκτενές άρθρο της για το γεγονός ότι πληθαίνουν οι παραστάσεις κωμικών και μουσικών στην Αθήνα, καθώς εκεί αναζητούν παρηγοριά οι Ελληνες για τα βάσανά τους.

Στο εκτενές δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως τον κορυφαίο Ελληνα κωμικό, αλλά και του Λάμπρου Φισφή, ενός από τους πιο γνωστούς στο είδος του stand up comedy.

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν σατιρίζει. Στην τωρινή παράστασή του, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς ως τη φοροδιαφυγή και τα μαύρα χρήματα και την Ανγκελα Μέρκελ, όλοι δέχονται τα πυρά του και το κοινό δεν τον χορταίνει», γράφει η Guardian για τον Λάκη Λαζόπουλο.

«Οι Ελληνες έχουν ανάγκη να ανακουφίσουν τους φόβους τους. Το γέλιο είναι η άλλη πλευρά του φόβου», λέει ο κωμικός μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα. Παρομοιάζει τον εαυτό του με ένα.... θερμόμετρο, που καταγράφει την θερμοκρασία της κοινής γνώμης και πιστεύει πως οι Ελληνες έχουν φτάσει σε «σημείο βρασμού», ενώ δηλώνει πως ανήκει στην πλειοψηφία, δηλαδή εκείνους που δεν είναι αισιόδοξοι. «Σε κάθε σπίτι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ιστορίες απελπισίας. Το βέβαιο είναι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν αλλάξουμε πορεία», λέει και προσθέτει πως είναι ρόλος του να κάνει τους Ελληνες να γελούν, αν μπορεί.

Η κωμωδία μπορεί να είναι το αντίδοτο στη μιζέρια, αλλά η οικονομική κρίση έχει αποτελέσει έμπνευση, όπως αναφέρει η εφημερίδα και παραδέχεται ο Λάκης Λαζόπουλος. Οπως σημειώνει η Guardian, από αυτή την κατάσταση έχει προκύψει μία νέα γενιά κωμικών, σε πολλές περιπτώσεις αυτοδίδακτων.

Ανάμεσά τους αναφέρει τον Λάμπρο Φισφή, που από το μάρκετινγκ έγινε κωμικός, με τα σκετς του να είναι ιδιαίτερα γνωστά, ιδιαίτερα έπειτα από την τηλεοπτική εκπομπή «Κάψε το σενάριο». «Οι περισσότεροι Ελληνες έχουν απελπιστική ανάγκη το γέλιο», λέει ο 30χρονος που εργάζεται σε μπαρ και καφέ της Αθήνας, όπου οι βραδιές κωμωδίας έχουν απογειωθεί. «Εχουν ανάγκη να απελευθερωθούν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Το stand up comedy δεν χρειάζεται καν μεγάλο προϋπολογισμό. Το μόνο που θες είναι ένα μικρόφωνο», εξηγεί.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ