Στα άκρα η κατάσταση στην Ουκρανία: Η εισαγγελία ζήτησε ονόματα φοιτητών και καθηγητών που πήραν μέρος σε διαδηλώσεις - iefimerida.gr

Στα άκρα η κατάσταση στην Ουκρανία: Η εισαγγελία ζήτησε ονόματα φοιτητών και καθηγητών που πήραν μέρος σε διαδηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενική εισαγγελία ζήτησε από το Πανεπιστήμιο του Κιέβου καταλόγους με τα ονόματα των φοιτητών που ενδεχομένως έλαβαν μέρος στις φιλοευρωπαϊκές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ukra'i'nska Pravda.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γενική εισαγγελία ζήτησε «κατεπειγόντως» τα ονόματα φοιτητών και καθηγητών που ήταν απόντες από τα μαθήματα ανάμεσα στις 29 Νοεμβρίου και τις 2 Δεκεμβρίου, τα ονόματα εκείνων που παρακίνησαν τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ζητεί να ενημερωθεί για το «αν ελήφθησαν μέτρα απαγόρευσης της συμμετοχής των φοιτητών στις διαδηλώσεις και ποια ήταν αυτά».

Η εφημερίδα δημοσιεύει για τη στήριξη του ρεπορτάζ και το σχετικό φαξ που έλαβε το Πανεπιστήμιο του Κιέβου από τη γενική εισαγγελία.

Στην ιστοσελίδα της γενικής εισαγγελίας, ο γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Πτσόνκα αναφέρει σε ανακοίνωσή του «πληθώρα περιπτώσεων παραβίασης του νόμου» κατά τις διαδηλώσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα «την κατάληψη του δημαρχείου και της έδρας των συνδικάτων, την πολιορκία της έδρας της κυβέρνησης, τις προτροπές για επίθεση κατά των γραφείων της προεδρίας και τον αποκλεισμό των δρόμων»

«Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με ειρηνικές διαδηλώσεις. Πρόκειται για ενέργειες που παραβιάζουν τον νόμο και επισείουν ποινές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ