Τα μαζεύει ο ΠΟΥ για τα κρούσματα αυτομόλυνσης με τον ιό του AIDS -Τώρα υποστηρίζει πως έγινε λάθος - iefimerida.gr

Τα μαζεύει ο ΠΟΥ για τα κρούσματα αυτομόλυνσης με τον ιό του AIDS -Τώρα υποστηρίζει πως έγινε λάθος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάθος αναφέρει εν τέλει πως έκανε ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας στην έρευνα του η οποία εκτιμά πως το 50% των νέων κρουσμάτων HIV στην Ελλάδα αυτοπροκαλείται από άτομα που σκοπεύουν να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ.

Οπως αναφέρει ο Οργανισμός, επικαλέσθηκε για το συγκεκριμένο θέμα επιστημονικό άρθρο του βρετανικού ιατρικού περιοδικού Lancet δημοσιευμένου το 2011, στο οποίο γίνεται αναφορά σε επίσημη έκθεση της ίδιας χρονιάς, η οποία αναφέρει «περιπτώσεις αυτό-μόλυνσης από λίγα άτομα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε επίδομα 700 ευρώ το μήνα και συντομότερη αποδοχή σε πρόγραμμα υποκατάστασης ναρκωτικών».

Ωστόσο, μετά από ερώτηση που απηύθυνε το The Press Project International στον Οργανισμό, ο Π.Ο.Υ. Παραδέχθηκε το λάθος του:

«Ο Π.Ο.Υ., επιθυμεί να επισημάνει πως το εν λόγω θέμα είναι ένας λάθος κατά σύμπτωση στην εκδοτική φάση του εγγράφου. Η αρχική πηγή για το θέμα, είναι μια ανταπόκριση που δημοσιεύθηκε στο Lancet από τον Alexander Kentikelenis και τους συνεργάτες του τον Σεπτέμβριο του 2011 (διαβάστε εδώ). Ο Π.Ο.Υ., αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ότι η εθελοντική αυτομόλυνση με HIV ξεπερνά ελάχιστες συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ