Τρέλανε τους γείτονες παίζοντας πιάνο και κινδυνεύει με φυλάκιση -Για ψυχολογική βλάβη - iefimerida.gr

Τρέλανε τους γείτονες παίζοντας πιάνο και κινδυνεύει με φυλάκιση -Για ψυχολογική βλάβη

Τρέλανε τους γείτονες παίζοντας πιάνο και κινδυνεύει με φυλάκιση -Για ψυχολογική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχλητικός γείτονας που κάνει θόρυβο. Συνηθισμένο. Αλλά σε σημείο να κινδυνεύει να μπει στη φυλακή για αυτή την κακή του συνήθεια; Αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Κι όμως μία πιανίστρια είναι αντιμέτωπη με την ποινή φυλάκισης γιατί τρέλανε τους γείτονες με τη μουσική της.

Μία οικογένεια στη Χιρόνα δεν άντεξε άλλο τις μελωδίες της Λάια Μάρτιν στο πιάνο και αποφάσισε να της κάνει μήνυση για ηχορύπανση και ψυχολογική βλάβη. Αν κριθεί ένοχη, η 27χρονη- και η οικογένειά της που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί- κινδυνεύει με φυλάκιση 7,5 χρόνων, αλλά και πρόστιμο που φτάνει τα 20.700 ευρώ.

Και όλα αυτά επειδή παίζει πιάνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο σπίτι της, κάτι φυσιολογικό για μία επαγγελματία μουσικό. Σύμφωνα με την El Pais, οι ενοχλημένοι γείτονες αναφέρουν ότι η Μάρτιν έπαιζε για οχτώ ώρες καθημερινά και έχουν παρουσιάσει ιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες έχουν υποστεί «ακουστική βλάβη, κρίσεις πανικού και προβλήματα στην εγκυμοσύνη», σε ότι αφορά τη μητέρα της οικογένειας.

Αν και ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά, το Associated Press αναφέρει πως οι αρχές ζήτησαν επανειλημμένα από τη μουσικό να σταματήσει να παίζει πιάνο ή να βάλει ηχομόνωση στο δωμάτιο όπου εξασκείται. Επίσης, σε μετρήσεις διαπίστωσαν πως ο ήχος είναι 10 ντεσιμπέλ πάνω από το όριο της πόλης για τα μουσικά όργανα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις γείτονες πιάνο Χιρόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ