Η Ρεπούση ξαναχτύπησε: Αμφισβητεί τη Γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ρεπούση ξαναχτύπησε: Αμφισβητεί τη Γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τρικομματική κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη πως η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έστειλε email το οποίο φέρεται να είχε ως αποδέκτες την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο την καλούσε να αντιδράσει για να μην «περάσει» η «προβληματική» διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου.

Στην επιστολή όπως προκύπτει, η κυρία Ρεπούση καλεί τους αποδέκτες να παρακινήσουν «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» για να μην περάσει η συγκεκριμένη διάταξη, καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, όπως φαίνεται από την επιστολή που έστειλε, τάσσεται κατά του χαρακτηρισμού των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου ως γενοκτονία.

Διαψεύδει και ανασκευάζει η ίδια - Το σχόλιο της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Ρεπούση, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε ότι δέχθηκε email από την κυρία Ρεπούση με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής».

Το επίμαχο mail από τη real:

Η Ρεπούση ξαναχτύπησε: Αμφισβητεί τη Γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Tι απάντησε η Μαρία Ρεπούση μέσω e mail

Η Ρεπούση ξαναχτύπησε: Αμφισβητεί τη Γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ