Καθηγητές Χάρβαρντ: Κάναμε λάθος στον υπολογισμό για τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ - Ζητάμε συγγνώμη - iefimerida.gr

Καθηγητές Χάρβαρντ: Κάναμε λάθος στον υπολογισμό για τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ - Ζητάμε συγγνώμη

Καθηγητές Χάρβαρντ: Κάναμε λάθος στον υπολογισμό για τα προγράμματα λιτότητας το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάθος μεγάλων διαστάσεων έκαναν οι καθηγητές του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ και Κρίστιν Ράινχαρτ, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι δεν έκαναν σωστό υπολογισμό της ύφεσης. Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ στηρίχτηκαν στους λανθασμένους υπολογισμούς των δύο καθηγητών.

Οι δύο καθηγητές προχώρησαν σε επίσημη ανασκευή του άρθρου τους, σύμφωνα με την Ημερησία και στη διόρθωση που δημοσίευσαν υπολόγισαν ότι όταν το δημόσιο χρέος του ΑΕΠ ξεπερνά το 90%, η ανάπτυξη υποχωρεί από το 2,9% στο 2,5% και όχι από το 2,8% στο -0,1%.

Ωστόσο, ομάδα του ΜΙΤ που εντόπισε το αρχικό λάθος των δύο καθηγητών, υποστηρίζει ότι και οι νέοι υπολογισμοί φέρουν λάθη αντίστοιχα των αρχικών, καθώς η όλη μέθοδος είναι λανθασμένη, με την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης να έχουν πληρώσει «τα σπασμένα» των λάθος υπολογισμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ