Saadiyat Island: Το νησί της χαράς! - iefimerida.gr

Saadiyat Island: Το νησί της χαράς!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το νέο αρχιτεκτονικό στολίδι του Άμπου Ντάμπι και το κόστος κατασκευής του αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομύριο δολλάρια, κάνοντας τους πάντες να μιλούν για το πιο μεγαλόπνοο (υπό κατασκευή) τουριστικό project στον κόσμο.


Το Saadiyat Island θα περιλαμβάνει τα πάντα, από τεράστιες μαρίνες για πολυτελή σκάφη, μέχρι αχανείς παραλίες, από εννέα πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι γήπεδα γκολφ (θα διαθέτει το πρώο «ωκεάνιο γήπεδο γκολφ»!)και τεχνητές λίμνες και ατόλες και φυσικά ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.
Ωστόσο αυτό που κάνει το Saadiyat Island να ξεχωρίζει είναι η αρχιτεκτονική του και η αγάπη του για τον σύγχρονο πολιτισμό και τις τέχνες, καθώς μπορεί αν περηφανεύεται ότι θα είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη που θα φιλοξενεί κτίρια που θα στεγάσουν τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, σχεδιασμένα από πέντε βραβευμένους με Pritzker αρχιτέκτονες . Συγκεκριμένα στο… νησί της χαράς θα βρείτε το νέο μουσείο Γκούγκενχαϊμ σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, αλλά και ένα παράρτημα του μουσείου του Λούβρου σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel καθώς καθώς και το Εθνικό Μουσείο Zayed (αφιερωμένο στον ομώνυμο σεϊχη) που έχει σχεδιάσει ο Lord Norman Foster .
Εκτός όμως από μουσεία, ο πολιτισμός θα βρει την ιδανική του έδρα και στον χώρο του Performing Arts Center που έχει σχεδιάσει η Zaha Hadid, ενός ογκώδους και άκρως φουτουριστικού πολυχώρου τεχνών που θα περιλαμβάνει αίθουσες θεάτρου και όπερας . Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να κορυφωθούν τους προσεχείς μήνες, αλλά δυστυχώς έχουν προκύψει κάποιες καθυστερήσεις στις κατασκευές καθώς 130 καλλιτέχνες από την Μέση Ανατολή και όλο τον κόσμο, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τις συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών εργατών και απειλούν με κινητοποιήσεις και μυνήσεις τις κατασκευάστριες εταιρίες.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.saadiyat.ae

Μακέτα του νέου μουσείου ΓκούγκενχαϊμSaadiyat Island: Το νησί της χαράς!  | iefimerida.gr 1Μακέτα του νησιού από ψηλά Saadiyat Island: Το νησί της χαράς!  | iefimerida.gr 2Το φουτουριστικό Performing Arts Center της Zaha HadidSaadiyat Island: Το νησί της χαράς!  | iefimerida.gr 3Μακέτα για ξενοδοχείο του "νησιού της χαράς"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ