Το μεγαλύτερο τούνελ για... πλοία, στον κόσμο, θα κατασκευάσουν οι Νορβηγοί - iefimerida.gr

Το μεγαλύτερο τούνελ για... πλοία, στον κόσμο, θα κατασκευάσουν οι Νορβηγοί

Το πρώτο τούνελ για... πλοία στον κόσμο θα κατασκευάσουν οι Νορβηγοί [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή μιας σήραγγας για πλοία, προκειμένου να αποφεύγεται ο πλους σε μια ακτή με αρκετά επικίνδυνα νερά, πήρε η νορβηγική κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, θα διατεθούν για το έργο αυτό 1 δισ. κορόνες -133,6 εκατομμύρια ευρώ- για την κατασκευή του τούνελ του Σταντ, όπως ονομάζεται η χερσόνησος στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Θα έχει μήκος 1.700 μέτρα, θα μπορεί να δεχθεί πλοία ολικής χωρητικότητας έως και 16.000 βαρελιών και θα συνδέει δύο από τα φιορδ της νορβηγικής ακτογραμμής.

«Το έργο θα συνεισφέρει στην αύξηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας», εκτίμησε από την πλευρά της η κυβέρνηση, που αναμένει το έργο να είναι έτοιμο το 2022.

Σύμφωνα με μελέτη, στα νερά της χερσονήσου αυτής έχουν συμβεί 46 δυστυχήματα ή άλλα περιστατικά που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλοία σήραγγα τούνελ νορβηγία φιορδ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ