Επτά χρόνια φυλακή στον γκαφατζή που έκλεψε το φορτηγό του Μπαράκ Ομπάμα - iefimerida.gr

Επτά χρόνια φυλακή στον γκαφατζή που έκλεψε το φορτηγό του Μπαράκ Ομπάμα

Επτά χρόνια φυλακή στον γκαφατζή που έκλεψε το φορτηγό του Μπαράκ Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν ήξερες, δε ρώταγες;» ή, καλύτερα «δεν έβλεπες;» είναι το... ρητό που ισχύει στην περίπτωση του Ερικ Μπράουν, ο οποίος έκλεψε ένα φορτηγό με υλικά χωρίς να προσέξει μια βασικότατη λεπτομέρεια. Οτι έφερε τη σφραγίδα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 49χρονος Ερικ Μπράουν, τον Οκτώβριο του 2011, έκλεψε ένα φορτηγό το οποίο περιείχε υλικό για τις περιοδείες του Μπαράκ Ομπάμα συμπεριλαμβανομένων ενός ότοκιου (τηλεϋποβολέας) και ενός πόντιουμ που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Για κακή του τύχη ο «γκαφατζής» ληστής δεν πρόσεξε ότι τόσο το φορτηγό όσο και τα υλικά έφεραν την προεδρική σφραγίδα και αποφάσισε να τα «σπρώξει» σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο.

Ωστόσο, οι «εκτιμητές» των υλικών, συνολικής αξίας περίπου 200.000 δολαρίων, αντιλήφθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης τους είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στις ΗΠΑ και απευθύνθηκαν στις αρχές.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον Μπράουν είχαν καταγράψει και οι κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγό, οδήγησαν στη σύλληψή του.

Την Πέμπτη καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο του Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ