Ρομπάι: Αδικη η φοροδιαφυγή για τους πολίτες αλλά θα το συζητήσουμε το Μάιο - iefimerida.gr

Ρομπάι: Αδικη η φοροδιαφυγή για τους πολίτες αλλά θα το συζητήσουμε το Μάιο

Ρομπάι: Αδικη η φοροδιαφυγή για τους πολίτες αλλά θα το συζητήσουμε το Μάιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Σύνοδο Κορυφής του επόμενου μήνα θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ζήτημα της φοροδιαφυγής εντός της Ενωσης δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι υπογράμμισε την ανάγκη να καταπολεμηθεί η πρακτική αυτή που στοιχίζει στην Ευρωπαϊκή Ενωση έως και 1 τρισεκατομμύριο το χρόνο σε χαμένα έσοδα.

«Η φοροδιαφυγή είναι άδικη για τους πολίτες εκείνους οι οποίοι εργάζονται σκληρά και καταβάλλουν το δίκαιο μερίδιό τους σε φόρους ώστε η κοινωνία να λειτουργεί», επισήμανε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι σε μια ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα διαμέσου του Διαδικτύου.

«Αυτός είναι ο λόγος ο οποίος αποφάσισα να τη θέσω στο πρόγραμμα στην επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 22α Μαΐου. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνει η πολιτική συγκυρία ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Ρομπάι καταγράφουν ότι τα έσοδα των κρατών - μελών της ΕΕ από τη φοροδιαφυγή ανέρχονται σε περίπου 1 τρισ. ευρώ το χρόνο.

«Για να έχετε μια ιδέα, ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ισούται σχεδόν με ολόκληρο το ΑΕΠ, δηλαδή το σύνολο του εισοδήματος της Ισπανίας, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και είναι επίσης εκατονταπλάσιο από το δάνειο που εγκρίθηκε πρόσφατα να δοθεί στην Κύπρο», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ