WC-TV: Σοκάρουν οι πυροβολισμοί στο σχολείο που έγιναν για το διάσημο μιούζικαλ των σταρ - iefimerida.gr

WC-TV: Σοκάρουν οι πυροβολισμοί στο σχολείο που έγιναν για το διάσημο μιούζικαλ των σταρ

WC-TV: Σοκάρουν οι πυροβολισμοί στο σχολείο που έγιναν για  το διάσημο μιούζικαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος γράφει για το συμβάν που σόκαρε το κοινό του «Glee», με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι με σύνδρομο Down.

Κι ενώ οι πρωταγωνιστές τραγουδούσαν και χόρευαν, ξαφνικά από τους διαδρόμους του σχολείου άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί και η χαρούμενη ατμόσφαιρα μετατράπηκε σε σιωπή, γεμάτη δάκρυα και σκοτεινές αναμνήσεις ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές κλειδώθηκαν φοβισμένοι στην αίθουσα πρόβας.

Όλα αυτά στο 18ο επεισόδιο του 4ου κύκλου του υπερδημοφιλούς τηλεοπτικού μιούζικαλ - φαινόμενο «Glee» που προβλήθηκε χτες στην Αμερική από το κανάλι Fox. Όχι μόνο επειδή το θέμα των πυροβολισμών σε σχολεία, είναι ένα μεγάλο αγκάθι της ζοφερής όψης του αμερικάνικου ονείρου, αλλά επειδή ταυτόχρονα, σαν θέμα εντάχθηκε σε ένα εφηβικό κατά κανόνα και χρωματιστό τηλεοπτικό πρόγραμμα με υπεύθυνη για τους πυροβολισμούς μια πρωταγωνίστρια που πάσχει από σύνδρομο Down. Nαι, υπεύθυνη (σύμφωνα με το σενάριο) για το συμβάν ήταν η γλυκιά Μπέκι, που την υποδύεται η 22χρονη Λόρεν Πότερ.

Aπό την αρχή της προβολής του, το «Glee» δεν δίστασε να αναμετρηθεί με πολλά θέματα ταμπού για τον κόσμο των εφήβων, όπως η ομοφυλοφιλία, με εξαιρετική ευαισθησία και χειρισμό. «Υπονομεύοντας» έξυπνα την ποπ ζαχαρένια ατμόσφαιρα του σόου και εκτοξεύοντας το σαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στη σφαίρα του «λατρεμένου». Όμως αυτή τη φορά, κατάφερε πραγματικά να σοκάρει το αμερικάνικο κοινό, πριν καν προβληθεί το επεισόδιο, με τίτλο «Shooting Star» όταν το κανάλι εξέδωσε ένα δελτίο τύπου που περιέγραφε πως «στους χώρους του σχολείου θα συμβεί κάτι αδιανόητο με μεγάλο συναισθηματικό αντίκτυπο». Όταν άρχισε να διαρρέει το «αδιανόητο» πολλές οργανώσεις υποστήριξης οικογενειών θυμάτων από παρόμοια περιστατικά έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις παροτρύνοντας τους οπαδούς της σειράς να μην παρακολουθήσουν το επεισόδιο ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής του, το twitter πήρε φωτιά.

Η ίδια η 22χρονη ηθοποιός που έχει στην πραγματικότητα σύνδρομο Down, ενημερώθηκε για το ρόλο της μόλις τέσσερις μέρες πριν από το γύρισμα ενώ τα υπόλοιπα μέρη του cast έμαθαν την εξέλιξη ακόμα πιο αργά για να μην υπάρξουν διαρροές. Και υπερασπίστηκε την απόφαση των παραγωγών να είναι εκείνη που θα ευθύνεται για τους πυροβολισμούς, δηλώνοντας: «Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και τα αποτελέσματα τους είναι ακόμα νωπά στη μνήμη μας. Μπορεί η Μπέκι να έχει σύνδρομο Down αλλά δεν παύει ταυτόχρονα να είναι ένα παιδί, μια έφηβη όπως όλοι οι άλλοι και πολλές φορές να παίρνει ηλίθιες αποφάσεις. Δεν ήθελε να πυροβολήσει κανέναν, ήταν απλά φοβισμένη».

Το επεισόδιο, καθήλωσε κυριολεκτικά το τηλεοπτικό κοινό αλλά παρ' όλα αυτά πήρε αντιφατικές κριτικές ως προς την απόφαση των παραγωγών να εντάξουν το συγκεκριμένο συμβάν στη θεματολογία του. Με αρκετούς να αναφέρονται στο πως αυτό έγινε απλώς για εντυπωσιασμό και με έναν επιφανειακό, μελοδραματικό τρόπο και άλλους να μιλάνε για έναν διακριτικό και αποτελεσματικό χειρισμό του θέματος. Σε ένα σόου που βραβευτεί μέχρι σήμερα με 4 Χρυσές Σφαίρες και 6 ΕΜΜΥ, έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει πλήθος διασημοτήτων, όπως η Κέιτ Χάντσον, η Γκουίνεθ Πάλτρο, η Ολίβια Νιούτον Τζον, ο Ρίκι Μάρτιν, η Γούπι Γκόλντμπερργκ, η Λίντσεϊ Λόχαν, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Γκλόρια Εστέφαν, η Έλεν Μίρεν ενώ ταυτόχρονα έχει γράψει ιστορία με τα μουσικοχορευτικά του αφιερώματα σε καλλιτέχνες όπως η Madonna και ο Μάικλ Τζάκσον.

Τo Glee στην Eλλάδα, προβάλλεται από το Fox Life που διατίθεται από τη Nova και το OTE TV, κάθε Τρίτη στις 21.50 αυτή τη στιγμή σε επανάληψη ο τρίτος κύκλος.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ