Η πίτσα... σώζει από το hangover! - iefimerida.gr

Η πίτσα... σώζει από το hangover!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ κεφάλι, στομάχι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καμία διάθεση για εργασία. Αν για εκείνον που το ζει, το hangover είναι ένας μικρός εφιάλτης, για τις αμερικανικές εταιρείες αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στην παραγωγικότητα!

Για αυτό και κάποιοι επιστήμονες έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να βρουν τα μυστικά που σώζουν από το σύνδρομο το οποίο βασανίζει όποιον το προηγούμενο βράδυ έχασε το μέτρημα ανάμεσα σε ποτά και σφηνάκια.

Σύμφωνα με το NBCNews.com, η «κοπάνα» από τη δουλειά ή η φτωχή απόδοση σε αυτή, που σχετίζονται με το hangover, κοστίζουν στις αμερικανικές εταιρίες περίπου 148 δισ. δολάρια το χρόνο! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αποφάσισαν να βρουν μία λύση σε αυτό το πρόβλημα.

«Δεν ξέρουμε πολλά για το hangover γιατί τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο αφού το αλκοόλ έχει μεταβολιστεί. Είναι περισσότερο τοξικό όταν έχει αποβληθεί από το σώμα, κάτι που είναι ασυνήθιστο», λέει η Άλισον Μίτσελ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η ίδια λοιπόν έχει καταλήξει ήδη σε μερικές μαγικές συμβουλές. Για παράδειγμα, όσοι τρώνε πίτσα πριν βγουν το βράδυ με τους φίλους τους, εν αγνοία τους κάνουν την κίνηση που θα τους σώσει το επόμενο πρωί!

Σύμφωνα με την Μίτσελ, πριν καταναλώσουν αλκοόλ οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε ένα γεύμα με υψηλό ποσοστό λίπους. Οτιδήποτε που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρέας ή γαλακτοκομικά. Το λίπος δημιουργεί μία επικάλυψη στο στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε το σώμα να απορροφήσει το αλκοόλ. Δεν τελειώνουν όμως όλα εκεί.

Όσο διασκεδάζουν οι εργαζόμενοι, καλό είναι να θυμούνται να πίνουν ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό – γιατί το αλκοόλ είναι διουρητικό – μειώνοντας έτσι σε μεγάλο ποσοστό τον πόνο της επόμενης ημέρας.

Οι οδηγίες συνεχίζονται για την επόμενη ημέρα: τα αυγά συνιστώνται ως το πιο ιδανικό πρωινό. Αυτό βοηθά στην αποκατάσταση της κυστεΐνης, ένα αμινοξύ που χάνεται με την κατανάλωση αλκοόλ και το σώμα δεν μπορεί να το αναπληρώσει εύκολα.

Τέλος, από τη στιγμή που θα αποφασίσει κανείς να κάνει μία βραδινή έξοδο, θα πρέπει να έχει εντοπίσει και ένα κινέζικο εστιατόριο. Κατά την Μίτσελ, μία σούπα με νουντλς είναι ό,τι πρέπει για το γεύμα της επόμενης ημέρας. Αυτό το σωτήριο μπολ είναι γεμάτο νάτριο, που θα αναπληρώσει ό,τι έχασε ο οργανισμός εξαιτίας των διουρητικών ιδιοτήτων του αλκοόλ, και τα φρέσκα κρεμμύδια που συνήθως περιλαμβάνει ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο.

Όποιος δεν μπορεί να τα θυμηθεί όλα αυτά, υπάρχει και πιο απλός τρόπος. Κατανάλωση του αλκοόλ με μέτρο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ