Ρήτρα στη διαθήκη του Ωνάση απαγορεύει την πώληση του Σκορπιού; - iefimerida.gr

Ρήτρα στη διαθήκη του Ωνάση απαγορεύει την πώληση του Σκορπιού;

Ρήτρα στη διαθήκη του Ωνάση απαγορεύει την πώληση του Σκορπιού;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασαφές παραμένει αν στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση υπάρχει ή όχι ρήτρα που δεν επιτρέπει την πώληση του Σκορπιού.

Οπως αναφέρει το Newpost ο δήμαρχος Μεγαλονησίου Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, η περίπτωση της πώλησης, αν δεν είναι ακατόρθωτη, είναι πολύ δύσκολη, λόγω της διαθήκης του Ελληνα κροίσου καθώς όπως επισημαίνει η μοναδική πιθανή περίπτωση για τη διαχείριση του νησιού είναι το leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωσή του.

Σύμφωνα με το Gossip-tv τα δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Γενεύης που έχουν αναλάβει την αγοραπωλησία, πάντως, κατάφεραν να ξεπεράσουν το σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση, χωρίς τελικά να προσβάλλουν το «πνεύμα» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας Κροίσος στη διαθήκη του καθιστούσε σαφές ότι ο Σκορπιός δεν μπορούσε να πουληθεί σε τρίτους παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας, κι αν κάποιο από αυτά δεν μπορούσε να το συντηρήσει τότε θα πέρναγε στα χέρια του Δημοσίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Espresso, οι κάτοικοι της Λευκάδας και του Νυδριού, αναφέρουν πώς ο Σκορπιός περνά στα χέρια του μεγιστάνα όχι με αγοραπωλησία αλλά με τη διαδικασία leasing ή μακροχρόνιας μίσθωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ