Το Google Translate σπάει όλα τα ρεκόρ -Κάνει ένα δισ. μεταφράσεις την ημέρα - iefimerida.gr

Το Google Translate σπάει όλα τα ρεκόρ -Κάνει ένα δισ. μεταφράσεις την ημέρα

Το Google Translate σπάει όλα τα ρεκόρ -Κάνει ένα δισ. μεταφράσεις την ημέρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Google Translate έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα μετάφρασης παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας σημειώνει πρωτοφανή ρεκόρ επισκέψεων και χρήσης.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί περίπου 1 δισεκατομμύριο μεταφράσεις σε ημερήσια βάση, αριθμός ρεκόρ που ισοδυναμεί με το περιεχόμενο 1 εκατομμυρίου βιβλίων. Ο αυτόματος μεταφραστής της Google, υποστηρίζει 65 γλώσσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάφραση ιστοσελίδων, σε συνδυασμό με την αναγνώριση ομιλίας, ή με τη μορφή εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα, ακόμη κι αν αυτά δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ.

Ο γκουρού της Google Φραντς Ογκχ δήλωσε πως το επόμενο βήμα για το Google Translate είναι να συμπεριλάβει στις γλώσσες που υποστηρίζει και αρκετές διαλέκτους από την Ινδία, τις οποίες μιλούν εκατομμύρια άνθρωποι. Το επιτελείο του αποτελείται από προγραμματιστές, χωρίς να έχει κανέναν γλωσσολόγο ή κάποιον που να γνωρίζει όλες τις γλώσσες με τις οποίες είναι συμβατή η πλατφόρμα.

Αντίθετα, οι αλγόριθμοι ανιχνεύουν μοτίβα σε κείμενα που έχουν μεταφράσει άνθρωποι, χρησιμοποιώντας όσο περισσότερα «δεδομένα» έχουν στη διάθεσή τους, με το μορφή βιβλίων και κειμένων, προσπαθώντας να κάνουν αξιόπιστες μεταφράσεις

Όταν η γλώσσα είναι αρκετά ακριβής εισάγεται στην πλατφόρμα, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ενσωματώθηκαν γλώσσες νωρίτερα, όπως συνέβη με τα περσικά κατά τη διάρκεια των αναταραχών στο Ιράν.

Επίσης, λίγες ημέρες μετά τον σεισμό στην Αϊτή, «ανέβασαν» μία υπηρεσία μετάφρασης από τα Κρεολικά Αϊτής που, παρά τις εμφανείς ατέλειές της, χρησιμοποιήθηκε από πολλούς εργαζόμενους των διεθνών σωστικών συνεργείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ