Πόσο photoshop θα αντέξει ο 21ος αιώνας; [εικόνες]

Δύο διάσημοι φωτογράφοι, ο Μπρούνο Μετρά και ο Λορένς Τζήνσον, έκαναν μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση. Εκοψαν σε περιοδικά και σε διαφημίσεις κομμάτια από φωτογραφίες φωτοσοπαρισμένες και τις κόλησαν σε πραγματικά πρόσωπα.

Στόχος των φωτογράφων ήταν να αναδείξουν πόσο απέχουν οι διορθωμένες σε κομπιούτερ εικόνες από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου. Οι δύο φωτογράφοι δημοσίευσαν πρόσφατα το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής τους παρέμβασης στο σάιτ τους.

«Τα περιοδικά, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση εξακολουθούν να δημιουργούν και να επιβάλουν κώδικες ομορφιάς που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε κοινωνικές αναφορές. Επιβάλλουν το πώς πρέπει να μοιάζουμε, πώς να βαφόμαστε, τι είδους ρούχα πρέπει να φοράμε και πώς να συμπεριφερόμαστε. Εχουμε εντυπωσιαστεί από τη δύναμη των μήντια στην ταυτότητα των ανθρώπων».

Το έργο των δύο φωτογράφων αποδεικνύει πόσο βαμμένα και φωτοσοπαρισμένα είναι τα μοντέλα που βλέπουμε στα έντυπα. «Οι νόμοι της εξωτερικής εμφάνισης επιβάλλουν τη συμπεριφορά μας» εξηγούν οι δύο καλλιτέχνες στο tumbrl τους. «Η ομορφιά δεν είναι πλέον κάτι φυσικό, αλλά κοινωνικά υποδεικνυόμενο» προσθέτουν.

Εικόνες από το Huffington Post.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ