Ο ιδρυτής του Facebook δημιούργησε πολιτική ομάδα - iefimerida.gr

Ο ιδρυτής του Facebook δημιούργησε πολιτική ομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικές ανησυχίες έχει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και αποφάσισε να τις εξωτερικεύσει. Ο ιδρυτής του Facebook λοιπόν ίδρυσε μία πολιτική ομάδα, στην οποία «συμπαίκτες» του είναι οι «γίγαντες» της πληροφορικής. Linkedin, Google, Netflix και Yahoo και άλλες συστρατεύθηκαν με τον Ζάκερμπεργκ για να δημιουργήσουν το φορέα FWD.us (forward us: δηλαδή «προωθείστε μας») που ανάμεσα σε άλλα παίρνει θέση για την επικείμενη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ και ζητάει τη στροφή σε παιδεία με μεγαλύτερο προσανατολισμό στην τεχνολογία.

«Για έθνος μεταναστών, έχουμε πολύ περίεργη πολιτική πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα. Μία πολιτική που δεν ταιριάζει στον κόσμο σήμερα», έγραψε στο άρθρο του στην «Washington Post» ο Ζάκερμπεργκ με το οποίο ανήγγειλε τη δημιουργία της ομάδας. «Για να οδηγήσουμε τον κόσμο σε αυτή τη νέα οικονομία, χρειαζόμαστε τους πιο ταλαντούχους και σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους. Με αυτό το δεδομένο, τότε γιατί διώχνουμε πάνω από το 40% των απόφοιτων μαθηματικών και τεχνολογίας, που δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ, αφού τους εκπαιδεύσουμε;», συμπλήρωσε ο Ζάκερμπεργκ.

Συνοδοιπόροι του σε αυτό το εγχείρημα μεταξύ άλλων είναι ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ, το «αφεντικό» της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ και ο συνιδρυτής του Linkedin, Ρέιντ Χόφμαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ