Πτώση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών - iefimerida.gr

Πτώση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιοσημείωτη πτώση παρουσίασε η αγορά προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρώτο τρίμηνο του 2013 σύμφωνα με στοιχεία των εταιριών IDC και Gartner.

Σύμφωνα με την IDC, το ποσοστό της πτώσης ήταν 13,9%, με τη σύγκριση να έχει γίνει ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και το αντίστοιχο του 2013. Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις έφτασαν στα 88 εκ. τεμάχια, φέτος έπεσαν στα 76 εκ. Επίσης, η ίδια εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διακύμανση που έχει παρατηρηθεί σε τριμηνιαία βάση από το 1994.

Αντίστοιχα, η Gartner δίνει διαφορά της τάξης του 11,2% με την διακύμανση στα τεμάχια να είναι από 89 εκ. το περασμένο έτος στα 79 εκ. το τρέχον.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Ο πρώτος και βασικότερος είναι το γεγονός ότι οι καταναλωτές στρέφονται στα tablets, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους αποδοτικότερα και με μικρότερο κόστος. Αυτές είναι η πλοήγηση στο διαδίκτυο, ο έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και στα πολυμέσα (ήχος, εικόνα). Ακόμη η εισαγωγή του νέου λειτουργικού της Microsoft δείχνει να δυσκολεύει τους καταναλωτές στην χρήση του, καθώς το περιβάλλον εργασίας έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά στα Windows 8.

Φυσικά υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι λόγω οικονομικής κρίσης δεν προχωρούν σε αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.

Στην κατάταξη των κατασκευαστών δεσπόζει η HP και ακολουθούν η Lenovo και σε μικρή απόσταση η Dell. Τέταρτη είναι η Acer και την πεντάδα κλείνει η Asus.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ