Χάκερ εξηγεί πώς ένα κινητό με λογισμικό android αρκεί για να ρίξει αεροπλάνο - iefimerida.gr

Χάκερ εξηγεί πώς ένα κινητό με λογισμικό android αρκεί για να ρίξει αεροπλάνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτήση χωρίς κινητό; Αν αυτό είναι Android, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον οι επιβάτες να το... παραδίδουν πριν μπουν στο αεροπλάνο. Γιατί ο Χιούγκο Τέσο ισχυρίζεται πως ένα τέτοιο τηλέφωνο είναι αρκετό για να γίνει μία αεροπειρατεία!

Ο σύμβουλος ασφαλείας και εκπαιδευμένος πιλότος εξήγησε σε ομιλία του σε συνέδριο στο Άμστερνταμ ότι είναι δυνατή η δημιουργία μίας εφαρμογής για κινητό Android μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να επιτεθεί στο σύστημα ελέγχου πτήσης του αεροπλάνου. «Θα είχα τον απόλυτο έλεγχο του αεροπλάνου και θα το έκανα να... χορεύει στο ρυθμό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες για αεροσκάφη - θέση, ύψος, δεδομένα αναγνώρισης – παρακολουθώντας την επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Επιπλέον θα μπορεί να δώσει εντολές στο αεροσκάφος, αλλάζοντας για παράδειγμα τον προορισμό, να σβήσει τα εσωτερικά φώτα ή ακόμη και να το οδηγήσει στη συντριβή.

Βέβαια, σύμφωνα με τον Τέσο, επιθέσεις τέτοιου είδους θα γίνονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα του αυτόματου πιλότου, ενώ αν το απενεργοποιήσει ο πιλότος θα μπορεί να πετάξει το αεροπλάνο κανονικά. Ήδη συνεργάζεται με τις εταιρείες, εκθέτοντας τα συγκεκριμένα τρωτά σημεία και εννοείται πως δεν έδωσε στο κοινό περισσότερες λεπτομέρειες που θα έβαζαν... κακές ιδέες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ