Ρωσικό και κινεζικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - iefimerida.gr

Ρωσικό και κινεζικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μετοχές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης και πλέον η εταιρεία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση. Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Το 2012 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατάφερε να σημειώσει κερδοφορία μετά από μειώσεις μισθών, περικοπές δρομολογίων, αλλά και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με το capital ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει μέχρι στιγμής από τον οργανισμό ρωσικών σιδηροδρόμων, την Trenitalia, αλλά και Κινέζους που δραστηριοποιούνται μέσω της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Μεγάλη ώθηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε η ενεργοποίηση της συμφωνίας με την Cosco και Hewlett Packard. Μάλιστα αναμένονται και νέες συνεργασίες με εταιρίες όπως Procter & Gamble, Hyundai και Huawei, με προσδοκίες για επιπλέον κερδοφορία. Εκτός αυτού η ολοκλήρωση έργων υποδομής όπως η νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέας-Λιανοκλαδίου-Δομοκού, προϋπολογισμού 617 εκ. ευρώ, μαζί με την υψηλή τιμή της βενζίνης αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς επιβάτες, γεγονός που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα κέρδη της εταιρίας.

Η εταιρία Rosco, υπεύθυνη για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού τελεί υπό μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και αναζητά και αυτή επενδυτή, όπως και η ΓΑΙΟΣΕ. Η τελευταία είναι θυγατρική του ΟΣΕ και διαχειρίζεται ακίνητα όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλα με προοπτικές αξιοποίησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ