Ψηφιακή «διαθήκη»: Διαχειριστείτε τις υπηρεσίες του Google... μετά θάνατον - iefimerida.gr

Ψηφιακή «διαθήκη»: Διαχειριστείτε τις υπηρεσίες του Google... μετά θάνατον

Ψηφιακή «διαθήκη»: Διαχειριστείτε τις υπηρεσίες του Google... μετά θάνατον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Google με μία νέα εφαρμογή της δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να χειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχουν εγγραφεί και... μετά θάνατον!

Το μάλλον άκομψο όνομα Inactive Account Manager που επιλέχθηκε για την εφαρμογή, δίνει τη δυνατότητα στην Google να διαχειριστεί τους λογαριασμούς των αποθανόντων και να διαγράψει ή να μοιραστεί τα πολύτιμα δεδομένα τους με ένα προκαθορισμένο πρόσωπο που εκείνοι είχαν προεπιλέξει.

Η διαδικασία ξεκινά μετά από μια ορισμένη περίοδο αδράνειας των λογαριασμών και το «χρονικό όριο» μπορεί να ρυθμιστεί σε 3, 6, 9 ή 12 μήνες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η Google θα στείλει ένα σχετικό μήνυμα κειμένου σε e-mail και στη συνέχεια θα αποστείλει τα δεδομένα στο προκαθορισμένο πρόσωπο. Η υπηρεσία θα τραβήξει τα δεδομένα από το Blogger, τις επαφές, το email, το Google+, το Picasa, το YouTube και το Google Voice.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά το θάνατο του κριτικού κινηματογράφου Ρότερ Έμπερτ ο λογαριασμός του στο Twitter έχει γίνει κύρια πηγή πληροφοριών από τον Τζιμ Έμερσον, συντάκτη του RogerEbert.com και τη χήρα του, Σαζ Έμπερτ.

Σχετικές υπηρεσίες, υπάρχουν και για άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το DeadSocial που στέλνει μηνύματα στο Facebook, το Twitter και το LinkedIn μετά το θάνατό σας. Μπορείτε να προγραμματίσετε να στείλετε μηνύματα από τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων σας για έως και 400 χρόνια από τώρα, αν και είναι απίθανο Facebook καιτο MySpace, να υπάρχουν μέχρι τότε

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο το HootSuite για να προγραμματίσετε να σταλούν μηνύματα μετά θάνατον, προτού κάνετε οποιαδήποτε επικίνδυνη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ