Νέα υπηρεσία της Google: Διαλέξτε τι θέλετε να γίνουν οι λογαριασμοί σας όταν πεθάνετε - iefimerida.gr

Νέα υπηρεσία της Google: Διαλέξτε τι θέλετε να γίνουν οι λογαριασμοί σας όταν πεθάνετε

Νέα υπηρεσία της Google: Διαλέξτες τι θέλετε να γίνουν οι λογαριασμοί σας όταν π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να συντάξει τη... διαθήκη των λογαριασμών που διατηρεί στη Google, τι δηλαδή επιθυμεί να γίνουν αυτοί όταν αυτός εγκαταλείψει τα εγκόσμια, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οπως αναφέρει η διαδικτυακή πύλη Cnet μέσω της νέας υπηρεσίας της Google για Διαχείριση Ανενεργών Λογαριασμών (Inactive Account Manager), ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία λογισμικού για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προσωπικά του δεδομένα αφού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο ή όταν δεν επιθυμεί πλέον να διαθέτει διαδικτυακό λογαριασμό.

«Λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε συχνά το θάνατο, ειδικά τον δικό μας. Ωστόσο, το να σχεδιάζουμε τι θα συμβεί όταν θα έχουμε φύγει είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω. Σήμερα, ξεκινάμε μια νέα εφαρμογή που εξασφαλίζει ότι ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια να διαχειριστεί τα προσωπικά του δεδομένα όταν κλείνει ο λογαριασμός του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Παραγωγής της Google, Αντρέας Τερκ.

Οδηγίες σχετικά με το πού θα καταλήξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προφίλ στο Google +, οι αναρτήσεις στα μπλογκ, τα βίντεο στο YouTube και άλλα δεδομένα του κάθε χρήστη, είναι πλέον διαθέσιμες στον καθένα, προκειμένου εκείνος να καθορίσει τη μοίρα των προσωπικών του αρχείων.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ο ίδιος το πότε η Google θα διαγράψει οριστικά τα δεδομένα του. Οι επιλογές ποικίλουν από τρεις έως και 12 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ