WC-TV: Η απόλυτη συνταγή για κοιλιακούς «καλοριφέρ», αποκρυφισμό και καυτό σεξ από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι [βίντεο] - iefimerida.gr

WC-TV: Η απόλυτη συνταγή για κοιλιακούς «καλοριφέρ», αποκρυφισμό και καυτό σεξ από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις 24 ώρες χωρίζουν τον Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος από το να ανακαλύψει γιατί είχε πάντα έφεση στις τέχνες και την Αναγέννηση. Αν νομίζατε ότι ο Ντα Βίντσι ήταν ένας ευσεβής μουσάτος κύριος,ετοιμαστείτε να ιδρώσετε.

'Όσοι έχουν δει τη σειρά «Σπάρτακος» από το καλωδιακό Starz, γνωρίζουν πολύ καλά πως αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κανάλι το ιστορικό έπος ως τηλεοπτικό θέαμα. Με όλους τους πρωταγωνιστές τσίτσιδους, κοιλιακούς οδοστρωτήρα και καβάλα πάνω στο σηκωμένο τους πουλί που πολλές φορές το βλέπουμε φάτσα κάρτα, η «Ζίνα» Λούσι Λόουλες να πιάνει τα βυζιά της σαν να κανει μαστογραφία,συνοδεία άλλων ημίγυμνων κομπάρσων που πιάνουν ότι έχουν εύκαιρο. Ή ότι δεν τους έχουν κόψει σε μια από τις πολλές αματοβαμμένες σπλάτερ σκηνές συμπλοκών της σειράς.

Όχι, τα βυζιά της Λούσι Λόουλες δεν πρόκειται να απασχολήσουν τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όλα τα άλλα όμως παίζουν (σε χαμηλότερους και πιο family friendly τόνους) στη νέα σειρά του Starz «Da Vinci's Demons» («Οι Δαίμονες του Ντα Βίντσι») που ξεκινάει αύριο από το Starz και μεταδίδεται μόλις μια μέρα μετά, δηλαδή στις 13 Απριλίου, στις 00. τα μεσάνυχτα από το ελληνικό Fox το οποίο προσφέρεται από την πλατφόρμα της Nova και του ΟTE TV. Σε μια ακόμα «ευγενική» κίνηση ταχείας δράσης του καναλιού να μας μεταφέρει στους δέκτες μας, την τηλεοπτική επικαιρότητα και αυτό που συζητιέται, την ώρα που συμβαίνει κι όχι στα 40 του μακαρίτη.

Στα οχτώ επεισόδια της σειράς, μιας από τις πλέον φιλόδοξες της φετινής σεζόν (που αν φτουρήσει στη θεαματικότητα εννοείται πως θα συνεχιστεί και την επόμενη) θα γνωρίσουμε τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι όπως δεν τον είχαμε ποτέ φανταστεί. Σαν ένα υπερτεκνό, υπερήρωα, ιδιοφυία στα 25 του χρόνια με τα χαρακτηριστικά του κούκλου Τομ Ρίλεϊ, στη Φλορεντία του 15ου αιώνα. Καλλιτέχνης και σχεδιαστής μηχανών,αποκρυφιστής, ακόλαστος εραστής,αντιμέτωπος με δαίμονες του μυαλού του αλλά και του εξ' από 'δω, και ανίκητος μονομάχο. Μπλεγμένος στις ίντριγκες της αυλής των Μεδίκων και του Πάπα Σέξτους του 4ου και αποφασισμένο να ανακαλύψει τρομακτικά μυστικά υπεράνθρωπης δυναμης.

Ναι είναι νομίζω εύκολα αντιληπτό πως οι οπαδοί της ιστορικής ακρίβειας ένα ψιλό εγκεφαλικό θα το πάθουν αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο. Προκειμένου να ευχαριστηθούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι αιώνια ανώριμοι και επιρρεπείς σε ένοχες απολαύσεις,ένα πρωτοκλασάτο κομιξάδικο υπερθέαμα ψευδοϊστορικής υπερπαραγωγής.

Γιατί κομιξάδικο; Γιατί κατ' αρχάς την παραγωγή και την γενική εποπτεία της σειράς, έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ. Ένας από τους βασικούς σεναριογράφους πίσω από την πρόσφατη τριλογία του «Batman», των ταινιών του βρικόλακα «Blade», του καινούργιου «Superman» αλλά και του υπερσουξέ videogame, «Call of Duty». To πως η ξεκάθαρη αισθητική γραμμή του συγκεκριμένου, θα συνδυαστεί με την σφραγίδα πιστοποίησης ποιότητας στη συμπαραγωγή του BBC που συμμετέχει, είναι και το μεγάλο στοίχημα σε αυτήν την πολυδάπανη σειρά που σε μεγάλο μέρος της γυρίστηκε σε αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα και τοπία της Ουαλίας.

Πάντως οι προθέσεις του Γκόγιερ, είναι ξεκάθαρες (ή περίπου): «Πάντα με συνέπαιρνε η προσωπικότητα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και μου προκαλούσε απορία το γιατί κανείς,ούτε στον κινηματογράφο ούτε στην τηλεόραση δεν ασχολήθηκε μαζί του. Δε γνωρίζω κανέναν άλλον που να κατάφερε και να δημιούργησε τόσα πράγματα όσο αυτός. Ένας πολυεπίπεδος χαρακτήρας με μια ζωή χαρακτηρισμένη από προκλητικές αντιφατικότητες. Είναι ελάχιστα τα στοιχεία γύρω από το που ήταν και τι έκανε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανάμεσα στα 28 και τα 32 του χρόνια. Κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για ένα δημιουργικό μυαλό, όσον αφορά το πως θα φανταστείς να καλύψεις αυτό το χρονολογικό κενό ακολουθώντας ταυτόχρονα τα υπαρκτά ιστορικά στοιχεία και χρησιμοποιώντας υπαρκτούς χαρακτήρες. Αυτό που ήθελα να δημιουργήσω ήταν μια ιστορική φαντασία με αναφορές σε πραγματικά γεγονότα που να έχει μια αίσθηση μαγικού ρεαλισμού. Σε μια πολύ μοντέρνα προσέγγιση στιλάτου αρτίστικου κόμικ που αντανακλάται στην αισθητική της σειράς, τα κοστούμια, το ρυθμό, τις σκηνές δράσης, τη μουσική και τα οπτικά εφέ». Παρ' τα Μόνα Λίζα.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ