Αγρια επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας - Εξι φοιτητές τραυματίες [εικόνες]

Εκτεταμένα επεισόδια διαδραματίστηκαν στο ΤΕΙ Πάτρας ανάμεσα σε σπουδαστές, την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι φοιτητές έχουν τραυματιστεί, ενώ υπό ομηρία βρέθηκε ο πρύτανης Σωκράτης Καπλάνης.

Σύμφωνα με το Thebest, τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης σε συνέλευση καθηγητών της σχολής που θα αποφασίζονταν οι τρόποι αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι είχαν δεσμευτεί να το κάνουν.

Μερίδα φοιτητών αντέδρασε και εμπόδισε τα μέλη να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν, κλειδώνοντάς τους σε αυτήν.

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι την ίδια ώρα έφθασαν στο χώρο του πανεπιστημίου μέλη της ΠΑΣΠ, ορισμένοι υποστηρίζουν πιθανότατα για να απεγκλωβίσουν τους καθηγητές, και ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με τους φοιτητές των υπολοίπων φοιτητικών παρατάξεων.

Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ υποστηρίζει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με υπαιτιότητα μελών αριστερών παρατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί φοιτητές, πιθανότατα και έξι έχουν τραυματιστεί από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο χώρο του ΤΕΙ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο κ. Καπλάνης μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει κλειδωμένος στο γραφείο του, ενώ πληροφορίες θέλουν τους φοιτητές να έχουν ήδη συντάξει το κείμενο της παραίτησής του.

Φωτογραφίες: Contraseolous.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ