Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σκουπιδιών η Τρίπολη - iefimerida.gr

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σκουπιδιών η Τρίπολη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σκουπιδιών η Τρίπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Τρίπολης πήρε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης για περισσότερους από δύο μήνες.

Ο κ. Τατούλης εξέτασε το σχετικό αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ενώ έλαβε την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Στην απόφαση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «ο δήμος Τρίπολης κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα έξι μηνών, για λόγους, όπως τονίζεται, προστασίας της δημόσιας υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του δήμου, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, και διότι η κατάσταση έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης».

Πλέον θα γίνει άμεση αποκομιδή και προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών της Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ