Παραμένει η «Λεωφόρος» μέχρι να χτιστεί το γήπεδο στο Βοτανικό - iefimerida.gr

Παραμένει η «Λεωφόρος» μέχρι να χτιστεί το γήπεδο στο Βοτανικό

Παραμένει η «Λεωφόρος» μέχρι να χτιστεί το γήπεδο στο Βοτανικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του προγράμματος διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του δήμου Αθηναίων», το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν θα κατεδαφιστεί μέχρι ότου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού».

Επιπρόσθετα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε τη συνταγματικότητα τριών άλλων βασικών σημείων της διπλής ανάπλασης, που αφορούν την κατάργηση του δημοτικού πολυ-λειτουργικού κέντρου, τη μείωση του συντελεστή δόμησης του εμπορικού κέντρου από το 1,6 στο 1,2 και το «κόψιμο» των εμπορικών χρήσεων έξω από το χώρο του γηπέδου.

Με τη διπλή ανάπλαση θα δημιουργηθούν δυο νέοι μητροπολιτικοί πόλοι αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών λειτουργιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας για την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών του Ελαιώνα-Βοτανικού. Στην περιοχή του Ελαιώνα επιτρέπεται, μεταξύ των άλλων, η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων 450 θέσεων, ενώ οι εμπορικές χρήσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης και οι συμπληρωματικές των αθλητικών δραστηριότητες το 17,5%. Επίσης, η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 47.000 τ.μ., η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη 30% και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος γηπέδου ποδοσφαίρου τα 35μ.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα μπορούν να κατασκευαστούν αθλητικό μουσείο-εντευκτήριο, χώροι αναψυχής και εστίασης, καθώς και υπόγειο γκαράζ 700 θέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ