Εργαζόμενοι Eurobank: «Ασφαλείς οι καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού» - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι Eurobank: «Ασφαλείς οι καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού»

Εργαζόμενοι Eurobank: «Ασφαλείς οι καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι στη Eurobank καταγγέλλουν «ύποπτα συμφέροντα που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής σε βάρος της τράπεζας» και τονίζουν ότι καλύπτονται από την σαφή δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου που διαβεβαίωσε ότι όλες οι καταθέσεις είναι ασφαλείς ανεξαρτήτως ποσού.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι τη πραγματική απάντηση στη φημολογία την έδωσε η ίδια η αγορά με την εκρηκτική άνοδο που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών και ειδικότερα της Eurobank που βρέθηκε συνολικά στο +96%.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Υποπτα συμφέροντα το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής στους καταθέτες των Τραπεζών και ειδικότερα σε βάρος της Eurobank, τώρα ειδικά που ανεστάλη η συγχώνευση της με την ΕΤΕ.

Την απάντηση την έδωσε η αγορά μέσω της θετικής ψυχολογίας που επικράτησε στο Χρηματιστήριο, όπου στο 3ήμερο που μεσολάβησε από την αναστολή του deal Eurobank - ΕΤΕ ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο + 9,74%, ενώ η μετοχή της Eurobank βρέθηκε στο εκπληκτικό + 96%.

Την επιχείρηση δυσφήμισης των Τραπεζών και αναταραχής των καταθετών ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος θεώρησε κατευθυνόμενη που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, κατά την τοποθέτηση του χθες (10/04/2013) στην Βουλή. Χαρακτήρισε την όλη εκστρατεία «εκ του πονηρού» αναφερόμενος στις αναλύσεις, δημοσιεύματα ή τηλεοπτικές «κορώνες» που κάνουν λόγο για κίνδυνο στις ελληνικές καταθέσεις, συμπληρώνοντας ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές Τράπεζες αυξήθηκαν περισσότερο από 1,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, παρά την ανησυχία της κρίσης στην Κύπρο!

Τέλος στην φημολογία για «κούρεμα» καταθέσεων

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε επιπλέον χαρακτηριστικά χθες στην Βουλή:

«Δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος για τις καταθέσεις στην Ελλάδα, είναι απολύτως προστατευμένες. Ουδείς καταθέτης, ανεξαρτήτως ύψους κατάθεσης και Τράπεζας που έχει τα χρήματα του, θα χάσει».

Όπως είπε, το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση των ελληνικών Τραπεζών.

«Το ποσό αυτό το υπολογίσαμε εμείς λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που σε μία μη συστημική Τράπεζα χρειάζεται να εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης, οι καταθέσεις στο σύνολο τους μεταβιβάζονται σε καλή Τράπεζα, όπως άλλωστε έχει γίνει σε όλες τις έως τώρα εξυγιάνσεις. Αυτή είναι μία θεμελιώδης διαφορά με όσα συνέβησαν στην Κύπρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφερόταν συγκεκριμένα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και στην Αγροτική Τράπεζα. Και οι δύο στο πλαίσιο της εξυγίανσης τους έσπασαν σε κακή και καλή Τράπεζα, ενώ το σύνολο των καταθέσεων πέρασε στο καλό κομμάτι διασφαλίζοντας πλήρως όλους τους καταθέτες. Με την διευκρίνιση αυτή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έβαλε τέλος στην φημολογία για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, σε περίπτωση Τράπεζας που θα σπάσει σε καλή και κακή.

Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει για την Eurobank που είναι συστημική Τράπεζα, έχει κηρυχτεί βιώσιμη και θα ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως από το Τ.Χ.Σ.

Η υπεύθυνη θέση του Σωματείου μας

Το Σωματείο μας καλύπτεται από τις ως άνω δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μάλιστα υπάρχει στην διάθεση κάθε συναδέλφου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου η υπεύθυνη και «ζωντανή» τοποθέτηση του υπογράφοντος Προέδρου του Δ.Σ. για το όλο ζήτημα, με την ευκαιρία συνέντευξης του (χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στις 06:45' π.μ.) που είναι αναρτημένη στο UnionEurobankTV στην εξής διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=AulfpWxYaNY&feature=youtu.be.

Κάθε ενδιαφερόμενος (καλοπροαίρετος ή και κακοπροαίρετος), ας προστρέξει!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ