Σοκ: Κάτοικος της Κυψέλης «έλιαζε» προβιές ζώων στο μπαλκόνι του [εικόνα] - iefimerida.gr

Σοκ: Κάτοικος της Κυψέλης «έλιαζε» προβιές ζώων στο μπαλκόνι του [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απίστευτη ιστορία την ανέδειξε η υπεύθυνη και εξαιρετικά δραστήρια σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων ιστοσελίδα adespoto.gr, κατόπιν καταγγελίας που έλαβε σχετικά με την ύπαρξη προβιών ζώων, οι οποίες εκτίθεντο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

Θορυβημένοι οι άνθρωποι του ιστότοπου και οι Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων κινητοποιήθηκαν άμεσα και με τη βοήθεια της αστυνομίας και άλλων θεσμικών οργάνων της πολιτείας έσπευσαν να διερευνήσουν το θέμα, φοβούμενοι ότι επρόκειτο για προβιές σκύλων και γατιών, για να ανακαλύψουν τελικά ότι ήταν προβιές μοσχαριών - πράγμα εξίσου απεχθές στο βαθμό που αποτελεί βίαιο φαινόμενο και θέαμα, ειδικά στο δημόσιο αστεακό ιστό.

Η σημασία και η σκοπιμότητα τέτοιου είδους πρακτικών είναι κατανοητές στο πλαίσιο της ζωής στην ύπαιθρο, καθώς ανταποκρίνονται σε ανάγκες και λογικές καθημερινής διαβίωσης, όχι όμως και στο πλαίσιο της ζωής στην πόλη, όσο «επιφανειακή» ή «υποκριτική» κι αν κρίνουν κάποιοι ένα τέτοιο σκεπτικό.

Πρόκειται για μείζον θέμα αστεακού πολιτισμού, ο οποίος σε μεγάλα κομμάτια των ελληνικών πόλεων είναι γνωστό πως εκλείπει παντελώς.

Η ιστορία, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο adespoto.gr, έχει ως εξής:

«Οι Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία των Ζώων τους οποίους ενημέρωσε το adespoto.gr αμέσως μόλις έλαβε την καταγγελία και τη φωτογραφία για προβιές ζώων σε μπαλκόνι στην οδό Δροσοπούλου κινήθηκαν άμεσα και ερεύνησαν το θέμα.

Οπως μας ενημέρωσαν σήμερα, οι προβιές ήταν από μοσχάρι (άγδαρτα κομμάτια). Μας ανακουφίζει ως ένα βαθμό ότι δεν σφαγιάστηκαν σκυλιά ή γάτες όπως πολλοί έσπευσαν να πουν αλλά από την άλλη η σφαγή ενός ζώου και τα τεμαχισμένα του μέλη παραμένει ένα βίαιο φαινόμενο και θέαμα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δ.Τ. ενώ θα παρακαλούσαμε κάθε blog που αναδημοσίευσε το άρθρο μας με τίτλο '' Καταγγελία-ΣΟΚ: Προβιές ζώων σε μπαλκόνι στο κέντρο της Αθήνας '' να διορθώσει τους ψευδείς τίτλους που επέλεξαν, περί κρέατος σκύλων και γατών που δήθεν είχαν ήδη ερευνήσει οι ίδιοι και αποδείξει ότι προέρχονταν από αυτά τα ζώα.

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια για το ενδιαφέρον που έδειξε, τους Ενεργούς Πολίτες και τον Δήμο Αθηναίων που όχι μόνο απάντησαν αλλά και κινήθηκαν άμεσα για το θέμα.

Μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας όπου αναρτήθηκε στο Adespoto από κάτοικο της περιοχής της Κυψέλης με την υποψία πως επρόκειτο για ζώα συντροφιάς και συγκεκριμένα για σκυλιά η γάτες, και αφού πρώτα ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του για περαιτέρω πληροφορίες, ζητήσαμε άμεσα εισαγγελική παραγγελία, ώστε να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται, να παρθεί εφόσον χρειαστεί δείγμα και έν' συνεχεία να προβούμε στην σύλληψη των πιθανόν δραστών για θανάτωση και παράνομη σφαγή ζώων συντροφιάς, τα οποία και προστατεύονται από την Ελληνική Νομοθεσία.

Σας ενημερώνουμε πως στις 10/4/13 με την παρουσία της Αστυνομίας, Πταισματοδίκη, Υπαλλήλων του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων αλλά και την Παρουσία Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας του 6ου Διαμερίσματος έγινε αυτοψία εντός της οικίας όπου και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μεγάλα σε μέγεθος, εμφανή κομμάτια άγδαρτου, τεμαχισμένου μοσχαριού και ΟΧΙ κρέας σκύλου ή γάτας.

Η εικόνα ήταν όντως σοκαριστική και σίγουρα θα μπορούσε να κινήσει την υποψία του κάθε ενός από εμάς.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Α.Τ Κυψέλης και των Αστυνομικών που κινήθηκαν άμεσα γι΄άλλη μια φορά, και όπως προβλέπει ο Νόμος.

Άλλωστε έχουμε επισημάνει στο παρελθόν την ευαισθησία και κυρίως την ανθρωπιά των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Α.Τ Κυψέλης για θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ