Με περισσότερες άτοκες δόσεις η εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ - iefimerida.gr

Με περισσότερες άτοκες δόσεις η εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς τη ΔΕΗ και απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης τους «κρίσιμους» μήνες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις: αυτό προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο οποίος εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, αλλάζει ο τρόπος ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, καθώς από δύο δόσεις που ισχύουν σήμερα, το ποσό θα διαμορφώνεται σε τουλάχιστον τέσσερις, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Ο Κώδικας αναφέρει ότι οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στους ευάλωτους οικιακούς πελάτες τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τμηματικά και άτοκα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με κάθε δόση να μην υπερβαίνει το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να υποβάλλουν στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) εντολή απενεργοποίησης ή να καταγγείλουν τη σύμβασή τους με ευάλωτους οικιακούς πελάτες λόγω οφειλών. Αυτό θα ισχύει για τους «κρίσιμους» μήνες που τα νοικοκυριά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτροδότησης, κατά το διάστημα Νοεμβρίου- Μαρτίου και Ιουλίου-Αυγούστου, εξαιτίας του ψύχους και του καύσωνα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ