Δένδιας για τις συλλήψεις στην Ιερισσό: Τι θέλετε; Να δουλεύει η αστυνομία 10:00 με 13:00; - iefimerida.gr

Δένδιας για τις συλλήψεις στην Ιερισσό: Τι θέλετε; Να δουλεύει η αστυνομία 10:00 με 13:00;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για τα νέα επεισόδια της Ιερισσού, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το κόμμα της Αριστεράς παρέχει πολιτική κάλυψη στις δράσεις κατά της επένδυσης των ορυχείων χρυσού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα γεγονότα της Κερατέας» στην πόλη της Χαλκιδικής.

«Θα επιβληθεί ο νόμος και θα αποκατασταθεί η αίσθηση της νομιμότητας» επεσήμανε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν υποχωρήσει το κράτος στην υπόθεση των επεισοδίων της Ιερισσού μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», «τότε δεν θα είναι κράτος» κατέληξε.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας υπερασπίστηκε την τακτική της αστυνομίας να συλλάβει τους δύο άντρες στις τρεις τα ξημερώματα, δηλώνοντας: «Εχετε δει πολλές συλλήψεις για τέτοια κακουργήματα να γίνονται μέρα μεσημέρι ενώπιον πάντων;» αναρωτήθηκε και τόνισε: «Γίνονται όταν αυτός που έχει την υπηρεσιακή ευθύνη αποφασίζει ότι είναι ασφαλέστερο να γίνει. Είναι απολύτως στο πλαίσιο Συντάγματος και νόμου και έτσι πρέπει να γίνεται. Να ανοίξουμε κουβέντα για ένταλμα για επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα, που αν τα διαβάσετε θα ανατριχιάσετε, τι ώρα εκτελείται; Να περιορίσουμε την αστυνομία 10-1, μήπως;».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι παρέχει πολιτική κάλυψη σε γεγονότα όπως αυτά της Ιερισσού δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι οι κινητοποιήσεις εκεί υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω, θα πρέπει να το αποδείξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, παρέχει πολιτική κάλυψη σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα και 10 πλημμελήματα. Παρίστατο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής, τι ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Η αστυνομία προστατεύει τον νόμο και την τάξη και το δικαίωμα του επιχειρείν όλων μας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις στο ΣτΕ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση; Δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις; Παράνομη κατάσταση καλύπτει η αστυνομία;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ