Financial Times: Η Κύπρος πρέπει να βρει άλλα 6 δισ. ευρώ για το πακέτο διάσωσής της - iefimerida.gr

Financial Times: Η Κύπρος πρέπει να βρει άλλα 6 δισ. ευρώ για το πακέτο διάσωσής της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πακέτο διάσωσης που φθάνει τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ κάνουν λόγο οι Financial Times και σημειώνουν πως η Κύπρος καλείται να βρει σχεδόν διπλάσιο ποσό από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί. Αρχικά είχε υπολογιστεί πως η Κύπρος θα έπρεπε να καταβάλει 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 17 δισεκατομμύρια της διάσωσης, τώρα όμως καλείται να βρει 13 δισεκατομμύρια ευρώ, με το σύνολο της διάσωσης να έχει ανέβει στα 23 δισεκατομμύρια.

Αυτή η πρόσθετη επιβάρυνση αφορά τους καταθέτες και τους τραπεζικούς ομολογιούχους ή μετόχους. Το ποσό που θα «φύγει» από τις τράπεζες, όπως αναφέρουν οι Financial Times, υπολογίζεται να φτάσει τα 10,6 δισεκατομμύρια και προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από τη ζημιά στους καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ.

Αναφέρεται επίσης ότι από τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε κυπριακά ομόλογα που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια, μόνο 700 εκατομμύρια θα αποπληρωθούν, ενώ για τα υπόλοιπα προβλέπεται παράταση του χρόνου ωρίμανσής τους. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ανάλογη κίνηση στην περίπτωση της Ελλάδας είχε επισημανθεί ως κίνδυνος επιλεκτικής χρεοκοπίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ