Νέο σχέδιο δράσης για 35.000 ανέργους [λίστα] - iefimerida.gr

Νέο σχέδιο δράσης για 35.000 ανέργους [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για 35.000 ανέργους ηλικίας μέχρι και 29 ετών, με τη μορφή πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις.

Το νέο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, με την ονομασία: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών».

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους νέους ανέργους:

  • 80 ώρες επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση σε αντικείμενα της επιλογής τους
  • 500 ώρες επιδοτούμενη απασχόληση σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή πρακτικής άσκησης
  • 2.700 ευρώ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων /ΤΕΙ & 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη
  • Επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών, σε περίπτωση πρόσληψης για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών, μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ