Αναβιώνει ο Πλάτωνας στην Ακαδημία του- Ψηφιακό Μουσείο αφής θα μας μυήσει στη ζωή και τα έργα του - iefimerida.gr

Αναβιώνει ο Πλάτωνας στην Ακαδημία του- Ψηφιακό Μουσείο αφής θα μας μυήσει στη ζωή και τα έργα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ψηφιακό μουσείο αφής θα δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί ακριβώς όπου έζησε ο μεγάλος φιλόσοφος της αρχαιότητας.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έδωσαν ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή τους για τη δημιουργία ενός καλαίσθητου μεν- λυόμενου δε πολυεπίπεδου ψηφιακού μουσείου.

Η δημιουργία του πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η παρουσία του μουσείου στην περιοχή αναμένεται να δώσει νέα πνοή και να αυξήσει την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ