Απίστευτοι εργασιακοί χώροι στη Βρετανία που ανοίγουν την όρεξη για δουλειά [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτοι εργασιακοί χώροι στη Βρετανία που ανοίγουν την όρεξη για δουλειά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δουλειά, όσοι έχουμε πλέον, περνάμε περισσότερο χρόνο απ' ό,τι στο σπίτι μας. Γι' αυτό και η αισθητική του χώρου εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να παίζει. Στη Μεγάλη Βρετανία 10 εταιρίες έχουν μετατρέψει τα γραφεία τους σε αρχιτεκτονικά υποδείγματα, προς τέρψιν των υπαλλήλων τους.

Σας τα παρουσιάζουμε, όπως τα κατέταξε η Telegraph.

Εταιρία: Melbourne Server Hosting

Τόπος: Μάντσεστερ

Θα περίμενε κανείς μια εταιρεία παροχής server και IT support να είναι σε ένα ανήλιαγο γραφείο γεμάτο καλώδια και τεράστιες οθόνες. Αντιθέτως, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση έχει δημιουργήσει έναν ζεστό χώρο στον οποίο δεσπόζει το δωμάτιο ξεκούρασης που φαίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας.

Εταιρία: Innocent Drinks

Τόπος: Λονδίνο

Τα συγκεκριμένα γραφεία είναι γνωστά και ως «Fruity Towers» επειδή έχουν μια... εσάνς εξοχής. Το εστιατόριο έχει για δάπεδο συνθετικό γκαζόν και αντί για τραπέζια χρησιμοποιούνται πάγκοι για πικ νικ. Ο τηλεφωνικός θάλαμος δίνει και μια πιο βρετανική νότα.

Εταιρία: Red Bull

Τόπος: Λονδίνο

Δεν βγάζει τη ζεστασιά των προηγούμενων χώρων, αλλά το μοντέρνο ντιζάιν των κεντρικών γραφείων της Red Bull στην Αγγλία δεν αφαιρεί τίποτα από την παιχνιδιάρικη διάθεση. Ξέρετε πολλές εταιρίες που αντί για σκάλες έχουν μια τεράστια τσουλήθρα ή αντί για αίθουσα συσκέψεων ένα δωμάτιο για πινγκ πονγκ; Εμείς όχι.

Εταιρία: Nike

Τόπος: Λονδίνο

Oποιος έχει επισκεφτεί το κατάστημα της Nike στην αγγλική πρωτεύουσα δεν θα περίμενε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για τα γραφεία της εταιρείας. Σχεδιασμένα κι αυτά από τα Jump Studios (όπως και της Red Bull) αποτελούν παράδειγμα σύγχρονου ντιζάιν. Τηλεοράσεις σε κάθε τοίχο προβάλλουν στιγμιότυπα από τα αστέρια που ντύνει η Nike, ενώ σε όλους τους χώρους υπάρχουν αθλητικά αναμνηστικά. Και φυσικά η φωτογραφία του Ρονάλντο. Του κανονικού. Όχι εκείνου με το ζελέ!

Εταιρία: Virgin Money

Τόπος: Εδιμβούργο

Εχει ψηφιστεί ως ο καλύτερα «ανακυκλωμένος» και ανακαινισμένος εργασιακός χώρος στη Μεγάλη Βρετανία. Ο συνδυασμός αρχιτεκτονικής τέχνης, βιώσιμης, οικολογικής και οικονομικής κατασκευής τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση.

Εταιρία: The Engine Group

Τόπος: Λονδίνο

Σε αντίθεση με τα γραφεία της Virgin Money, η συγκεκριμένη εταιρία τηλεπικοινωνιών δεν στράφηκε σε μια φτηνή, οικολογική κατασκευή. Το κτίριο της κόστισε 3,5 εκατ. λίρες. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως όλα τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από το πανάκριβο υλικό κόριαν, ενώ υπάρχουν δωμάτια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φελλό!

Εταιρία: Macquarie Ropmaker

Τόπος: Λονδίνο

Αυτό το εξαώροφο κτίριο των 217.500 τετραγωνικών μέτρων είναι η αποθέωση του αίθριου. Γεμάτο έντονα χρώματα, όπως η κόκκινη ατσάλινη σκάλα, δεν είναι αυτό που περιμένεις να δεις από έναν τραπεζικό οργανισμό.

Εταιρία: Mother London

Τόπος: Λονδίνο

Οι καλύτερες ιδέες προκύπτουν μέσα από την παρέα και την συνεχή ανταλλαγή απόψεων. Γι αυτό και η διαφημιστική Mother London έχει τοποθετήσει όλους τους υπαλλήλους της ένα τεραστίων διαστάσεων τσιμεντένιο τραπέζι.

Εταιρία: Nicolas Tye Architects

Τόπος: Μπρέντφορντ

Δεν υπάρχει εργαζόμενος που να μην θέλει να έχει θέα από το γραφείο του. Ούτε ένας. Ασχέτως αν οι περισσότεροι δουλεύουν σε κλειστοφοβικά, αμφιβόλου αισθητικής γραφεία. Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο γραφείο...

Εταιρία: Mind Candy

Τόπος: Λονδίνο

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας παιχνιδιών έχουν μετατρέψει τα γραφεία τους σε... παιδότοπο. Το προσωπικό, όπως φαίνεται στην αρχική φωτογραφία, μπορεί να κάνει διάλειμμα από τη δουλειά του για να παίξει Guitar Hero...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ