Συγκλονιστικό: Φωτογράφος καταγράφει τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό: Φωτογράφος καταγράφει τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύματα συγκίνησης διεθνώς προκαλεί η δημοσίευση μιας σειράς φωτογραφιών που τράβηξε ο φωτογράφος Angelo Marendino καταγράφοντας τη μάχη της γυναίκας του – ουσιαστικά και τη δική του μάχη- με τον καρκίνο με μοναδικές, ανθρώπινες εικόνες. Η Jennifer έμαθε ότι έχει καρκίνο στο στήθος πέντε μήνες μετά το γάμο της.

Από την πρώτη στιγμή ο Angelo – ενστικτωδώς ή ίσως και ως μέσο ψυχοθεραπείας του – άρχισε να φωτογραφίζει την Jennifer. Aδιάλλειπτα, μανιακά κλικ που κατέγραφαν «την μάχη που δεν διαλέξαμε», τις μεταπτώσεις, τη σωματική κατάρρευση την ελπίδα που μέχρι την τελευταία στιγμή είναι παρούσα σε αυτές τις φωτογραφίες.

Ακόμη και αν το τέλος ήταν αναπόφευκτο: η Jennifer πέθανε στις 22 Δεκέμβρη του 2011, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εκδήλωση της ασθένειας.

Η Jennifer έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο σε στάδιο 3Β τον Φεβρουάριο του 2008, πέντε μήνες μετά το γάμο της με τον φωτογράφο Angelo Marendino. Yπέστη αμέσως μαστεκτομή και μπήκε σε μια δίνη χημειοθεραπειών. Δίπλα τους ήταν συνεχώς η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί προσφέροντας μοναδική ψυχολογική υποστήριξη.

Δεν έμειναν για πολύ καιρό ανέμελοι όμως: Τον Απρίλιο του 2010 διαπίστωσαν πως ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά. Μια επώδυνη μετάσταση που έριξε την Jennifer σε σκληρές θεραπείες. Κι όμως αντιστάθηκε με κάθε τρόπο και κυρίως υπερασπίστηκε το δικαίωμά στη θηλυκότητα που έβλεπε να χάνει – μαζί με τα μαλλιά της και την ικμάδα του σώματος.

Οι φωτογραφίες που την βλέπουμε να βάζει μακιγιάζ ή να βάφει τα νύχια της είναι πραγματικά ένας μικρός θρίαμβος για τη καρκινοπαθή Jennifer.

Oπως και οι φωτογραφίες από την παραλία, με το σχόλιο του Angelo πως δεν μπορούσε να περιγράψει τα συναισθήματά του βλέποντάς την να επιπλέει στον ωκεανό. Η μάχη συνεχίστηκε, οι φίλοι και γνωστοί έμοιαζαν λιγότεροι δυνατοί να ακολουθήσουν.

Ο Αngelo συνέχισε να φωτογραφίζει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 όταν η Jennifer έφυγε χτυπημένη από την ασθένεια που τόσο πάλεψε.

Την συγκλονιστική φωτογραφική αφήγηση παρουσιάζει το CBC NEWS ενώ υλικό για αυτό το βαθιά βιωματικό πρότζεκτ έχει ανεβάσει ο Angelo στην ηλεκτρονική σελίδα mywifesfightwithcancer.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ