Ο νέος χάρτης των αντικειμενικές των ακινήτων - iefimerida.gr

Ο νέος χάρτης των αντικειμενικές των ακινήτων

Ο νέος χάρτης των αντικειμενικές των ακινήτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τον Ιούλιο και αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά αφού το νέο σχέδιο προβλέπει σημαντικές αυξήσεις, αλλά και μειώσεις σε περιοχές όπου σήμερα οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν για όλα τα ακίνητα θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα ισχύσει το 2014.

Ερχονται αυξήσεις και μειώσεις

Στο νέο χάρτη των αντικειμενικό αξιών των ακινήτων θα υπάρξουν σημαντικές διαφορές με αυξήσεις αξιών, που μπορεί να φθάσουν ακόμα και στο 40%, σε περιοχές που ακόμη και σήμερα οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση πάντα με αυτές της αγοράς.

Φυσικά θα έρθουν και μειώσεις στις τιμές ζώνης σε πολλές αστικές περιοχές και κυρίως στα ακριβά προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Ψυχικό, Διόνυσο Κηφισιά κ.λπ.) που σήμερα εφαρμόζονται υψηλές αντικειμενικές αξίες οι οποίες όμως δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικών γραφείων οι τιμές που γίνονται οι αγοραπωλησίες έχουν υποστεί καθίζηση και πλέον οι εμπορικές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

Επιβαρύνσεις θα υποστούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της επέκτασης του συστήματος των αντικειμενικών τιμών σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες οικισμοί, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περιοχές σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο ακόμη και στην Αττική θα υπαχθούν στο νέο σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ