Ενα μικρό βήμα κατά της οπλοκατοχής έκαναν Δημοκρατικοί – Ρεπουμπλικάνοι - iefimerida.gr

Ενα μικρό βήμα κατά της οπλοκατοχής έκαναν Δημοκρατικοί – Ρεπουμπλικάνοι

Ενα μικρό βήμα κατά της οπλοκατοχής έκαναν Δημοκρατικοί – Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία κατέληξαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για την επέκταση περιορισμών και ελέγχων κατά την πώληση όπλων σε επίδοξους αγοραστές.

Το συγκεκριμένο μέτρο προωθούσε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο νομοσχεδίου για τον περιορισμό της οπλοκατοχής και καθιστά υποχρεωτική την επαλήθευση του ποινικού μητρώου και της ψυχιατρικής κατάστασης των αγοραστών στις αποκαλούμενες «εμπορικές» αγοραπωλησίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

«Εμπορικές» θεωρούνται οι αγοραπωλησίες που γίνονται στις χιλιάδες ειδικές εκθέσεις όπλων που οργανώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και έχουν εξελιχθεί σε έναν από τους κυριότερους τρόπους διακίνησης όπλων στη χώρα.

Σήμερα ο νόμος καθιστά υποχρεωτικό τον έλεγχο μόνο για τους επαγγελματίες πωλητές όπλων. Για τις εκθέσεις, τις πωλήσεις όπλων μέσω του διαδικτύου ή μεταξύ ιδιωτών δεν ίσχυε κάτι τέτοιο σε ομοσπονδιακό, εθνικό επίπεδο, παρά μόνο σε ορισμένες Πολιτείες που εφάρμοζαν δική τους νομοθεσία.

Ο νόμος δεν αφορά πάντως τη μεταβίβαση όπλων μεταξύ φίλων ή μελών της ίδιας οικογένειας.

Η γενίκευση των ελέγχων είναι ένα θέμα στο οποίο συμφωνούν εννέα στους δέκα Αμερικανούς, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις. Όμως στη Γερουσία, όπου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο, πολλοί Ρεπουμπλικανοί απειλούσαν ότι θα το καταψηφίσουν θεωρώντας ότι αντίκειται στο Σύνταγμα που εγγυάται σε κάθε πολίτη το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Η ανακοίνωση για μια συμβιβαστική συμφωνία εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου εξασφαλίζοντάς του τη στήριξη ενός αριθμού Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ