Κομισιόν: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν δικαιολογεί απομάκρυνση διπλωματών - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν δικαιολογεί απομάκρυνση διπλωματών

Κομισιόν: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν δικαιολογεί απομάκρυνση των διπλωματώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Eνωση σημείωσε σήμερα όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν δικαιολογεί την απομάκρυνση των διπλωματών των κρατών-μελών της ΕΕ, παρά την αύξηση των εντάσεων.

Η Σουηδία μεταβίβασε αυτό το μήνυμα στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας στην Πιονγιάνγκ ως απάντηση στην προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματών μετά τις 10 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Παρά τις τρέχουσες εντάσεις, τις οποίες η Βόρεια Κορέα εσκεμμένα προσπαθεί να αυξήσει με επιθετική ρητορεία, κρίνουμε ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν δικαιολογεί την απομάκρυνση ή τη μετεγκατάσταση των διπλωματικών αποστολών κρατών-μελών της ΕΕ» είτε στη Βόρεια είτε στη Νότια Κορέα, τόνισε η εκπρόσωπος προτρέποντας τη Βόρεια Κορέα να «απόσχει από περαιτέρω προκλητικές δηλώσεις ή ενέργειες».

Στο μεταξύ ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα συμφωνεί με τη στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε όμως ότι οι οποιεσδήποτε στρατιωτικές κινήσεις θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις πιθανότητες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Λονδίνο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της G8 θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες.

«Δεν θα πρέπει κάποιος να τους τρομάζει όλους με στρατιωτικές ασκήσεις», φέρεται ότι δήλωσε, αναφερόμενος προφανώς εν μέρει στις ασκήσεις που έκαναν στο παρελθόν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα. «Υπάρχει μια ευκαιρία να ηρεμήσουν τα πράγματα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ