Κλειστό το μουσείο του Λούβρου λόγω των πορτοφολάδων - iefimerida.gr

Κλειστό το μουσείο του Λούβρου λόγω των πορτοφολάδων

Κλειστό το μουσείο του Λούβρου λόγω των πορτοφολάδων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Λούβρο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, παρέμεινε κλειστό σήμερα καθώς οι υπάλληλοί του κήρυξαν απεργία οργισμένοι με τους πορτοφολάδες που τους κατακλέβουν καθημερινά, όπως εξάλλου και τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του μουσείου, που τον Δεκέμβριο του 2012 είχε αποταθεί στην εισαγγελία του Παρισιού ζητώντας αστυνομικές ενισχύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πορτοφολάδων, 200 υπάλληλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

«Οι δικαστικές και αστυνομικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε μία εκπρόσωπος του μουσείου, κάνοντας λόγο για «συναντήσεις εργασίας» με σκοπό να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος του συνδικάτου Κριστέλ Γκιγιαντέρ είπε ότι οι υπάλληλοι έχουν κουραστεί με την κατάσταση. «Μερικές φορές έρχονται στη δουλειά τρομοκρατημένοι γιατί ήρθαν αντιμέτωποι με οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, που είναι ολοένα και πιο επιθετικοί. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και ανήλικοι οι οποίοι έχουν δωρεάν είσοδο στο μουσείο. Ακόμη και όταν συλλαμβάνονται από την αστυνομία, επιστρέφουν λίγες ημέρες αργότερα», είπε.

Περίπου 100 υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Πολιτισμού ζητώντας να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Το Λούβρο υποδέχεται σχεδόν 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ