«Κρίσιμη απειλή» - Ετοιμη να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς η Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

«Κρίσιμη απειλή» - Ετοιμη να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς η Βόρεια Κορέα

Κρίσιμη απειλή από τη Βόρεια Κορέα: Έθεσε σε ετοιμότητα πύραυλο προς εκτόξευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «κρίσιμη απειλή» ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησής της η Νότια Κορέα μετά από πληροφορίες ότι ο Βορράς έχει θέσει προς εκτόξευση τουλάχιστον έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας μη δοκιμασμένος πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χλμ. είναι έτοιμος προς εκτόξευση από τη Bόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιονχαπ μεταδίδει ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για εκτόξευση πυραύλου, μετά την ανάπτυξη δύο πυραύλων Musudan στις ανατολικές ακτές της.

Για πρώτη φορά η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε τον πύραυλο Musudan σε στρατιωτική παρέλαση το 2010, ωστόσο δεν τον έχει δοκιμάσει ακόμα.

Η εκτόξευση μπορεί να πραγματοποιηθεί «οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιουνγκ-σε, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Σεούλ προσπαθεί μέσω της διπλωματικής οδού να μειώσει τις εντάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ