Δεκαεπτάχρονος-φαινόμενο γνωρίζει ήδη 23 ξένες γλώσσες και συνεχίζει - iefimerida.gr

Δεκαεπτάχρονος-φαινόμενο γνωρίζει ήδη 23 ξένες γλώσσες και συνεχίζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανότατα κρυφή του επιθυμία είναι να μπορεί να συνεννοηθεί με κάθε κάτοικο αυτού του πλανήτη. Ο Τίμοθι Ντόνερ λοιπόν είναι σε καλό δρόμο. Ο 17χρονος γνωρίζει ήδη 23 ξένες γλώσσες και δεν σταματά να μαθαίνει!

Πέρα από τα «συνηθισμένα» γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά, ο Ντόνερ αποφάσισε κάποια στιγμή να διευρύνει περισσότερο τους ορίζοντές του. Έτσι πλέον μιλά από σουαχίλι έως διαλέκτους της Γκάμπια και της Ν. Αφρικής! Τα ελληνικά πάντως ακόμη δεν είναι στο βιογραφικό του.

Ο Ντόνερ άρχισε να κερδίζει το ενδιαφέρον του κόσμου χάρη στα βίντεο που «ανέβαζε» στο You Tube, όπου μιλούσε διάφορες γλώσσες. Τα ενθουσιώδη σχόλια του κόσμου του έδωσαν κίνητρο να συνεχίσει. Έτσι εξακολουθεί να μαθαίνει γλώσσες μέσα σε μερικές εβδομάδες ή λίγους μήνες, χρησιμοποιώντας βιβλία, εφαρμογές στο κινητό ή για παράδειγμα μέσω του κινηματογράφου, αφού όταν άρχισε να ασχολείται με τα γερμανικά, έβλεπε συνεχώς ταινίες για τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Οι ειδικοί τον έχουν ήδη συμπεριλάβει σε μία πολύ μικρή κατηγορία ανθρώπων, των υπερπολύγλωσσων, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν γρήγορα ξένες γλώσσες και να χειρίζονται πολλές από αυτές. Ο ίδιος βέβαια, ως 17χρονος, βλέπει και την αστεία πλευρά του ζητήματος. Όπως λέει, πλέον είναι δύσκολο κάποιος να τον βρίσει σε άλλη γλώσσα και εκείνος να μην το καταλάβει για να του απαντήσει!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ