Στα άδυτα του ελβετικού οικοτροφείου που βγάζει την παγκόσμια ελίτ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στα άδυτα του ελβετικού οικοτροφείου που βγάζει την παγκόσμια ελίτ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ελβετία δεν φημίζεται μόνο για τις τράπεζες, τα ρολόγια ή τις σοκολάτες. «Κρυμμένα» ανάμεσα στις Άλπεις βρίσκονται ορισμένα από τα πιο φημισμένα ιδιωτικά οικοτροφεία. Τα σχολεία που επιλέγουν οι (πολύ) πλούσιοι για να στείλουν τα παιδιά τους. Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα οικοτροφεία βρίσκεται το Iνστιτούτο Λε Ροσέ.

Για να φοιτήσει κάποιος στο συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1880, θα πρέπει οι γονείς του να έχουν να διαθέσουν 133.000 δολάρια για τα ετήσια δίδακτρα. Ποσό που καθιστά το Λε Ροσέ το ακριβότερο οικοτροφείο στον κόσμο. Το πρεστίζ το πληρώνεις ακριβά, άλλωστε...

Σύμφωνα με το Forbes, στις αίθουσες του Λε Ροσέ έχουν φοιτήσει ο τελευταίος σάχης του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβί, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο δεύτερος, ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό και οι βασιλικές οικογένειες της Αιγύπτου, της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσης, στο Λε Ροσέ έχουν φοιτήσει μέλη της αμερικανικών δυναστειών Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, αλλά και αρκετοί διάσημοι όπως ο Σερ Ρότζερ Μουρ, ο εγγονός του Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Σον Λένον (γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο).

Φυσικά από τη λίστα των αποφοίτων του ελβετικού οικοτροφείου δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο. Εκεί σπούδασε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, αλλά και τα μέλη της οικογένειας Νιάρχου.

Το Ινστιτούτο Λε Ροσέ μέσα από φωτογραφίες που φιλοξενεί το Business Insider.

Το Λε Ροσέ έχει δύο εγκαταστάσεις. Το ανοιξιάτικο campus στην πόλη Ρολ και το χειμερινό στο Γκστάαντ.

Οι μαθητές του Λε Ροσέ εκπαιδεύονται σε δύο γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά), ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα εκμάθησης κι άλλων ξένων γλωσσών.

Το Λε Ροσέ κάθε χρόνο φιλοξενεί 380 μαθητές που μένουν στους πολυτελείς κοιτώνες του κεντρικού campus.

Οι αθλητικές δραστηριότητες στο Λε Ροσέ έχουν ελιτίστικο προφίλ. Ιππασία ή μπάντμιντον το καλοκαίρι και σκι ή snowboard το χειμώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ