Παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες ζώνες - iefimerida.gr

Παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες ζώνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνέπειες ενός πολέμου για την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού είναι καταστροφικές. Ειδικά από τη στιγμή που βάσει της έκθεσης της διεθνούς οργάνωσης αρωγής στην παιδική ηλικία «Save the Children» προκύπτει πως οι ανήλικοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης σε εμπόλεμες ζώνες.

Η έκθεση «Εγκλήματα εναντίον των παιδιών» είναι βασισμένη σε πληροφορίες και μαρτυρίες από χώρες που βίωσαν ή βιώνουν συγκρούσεις όπως η Λιβερία, η Κολομβία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά. Ενδεικτικά των φρικαλεοτήτων που συμβαίνουν σε καιρό πολέμου. Χαρακτηριστικό είναι πως στην έκθεση αναφέρεται πως το 82% των θυμάτων σεξουαλικής βίας το 2011-12 στη μεταπολεμική Λιβερία ήταν κάτω των 17 ετών.

«Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι στις ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο παιδιά απάγονται και βιάζονται σε τόσο δραματικές αναλογίες», δήλωσε σχετικά ο Τζάστιν Φορσάιθ που είναι πρόεδρος της οργάνωσης «Charity Save the Children» και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν αναρρώσουν από τις σωματικές συνέπειες των εμπειριών τους, πολλά θύματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις που διαρκούν ολόκληρη τη ζωή τους και συχνά απορρίπτονται από την κοινωνία. Παρόλα αυτά, λείπουν πολλά κεφάλαια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά απ' αυτά τα φρικτά εγκλήματα και να απαντήσουμε στις ανάγκες τους».

Την σοβαρότητα της κατάστασης έρχεται να επιβεβαιώσει και νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιέρα Λεόνε και δείχνει ότι το 70% των σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα διαπράχθηκε σε ανήλικα κορίτσια.

Το καυτό όσο και δυσάρεστο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε εμπόλεμες ζώνες πρόκειται να συμπεριληφθεί στην ημερήσια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G8 που είναι προγραμματισμένη ν' αρχίσει απόψε στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ