Έφοδος ελεγκτών σε πέντε υπουργεία - Στο κυνήγι των κοπανατζήδων - iefimerida.gr

Έφοδος ελεγκτών σε πέντε υπουργεία - Στο κυνήγι των κοπανατζήδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πέντε υπουργεία έκαναν την Τρίτη συνεργεία του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ψάχνοντας για κοπανατζήδες υπαλλήλους. Οι ελεγκτές που προχώρησαν στην αιφνιδιαστική επίσκεψη προκειμένου να καταγράψουν τους αδικαιολογήτως απόντες, έκαναν «φύλλο και φτερό» τους φακέλους των εργαζομένων για τυχόν παρατυπίες.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, στον ΕΟΤ, στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου εδρεύει το Σώμα Επιθεωρητών, σύμφωνα με το «Έθνος».

Οι επιθεωρητές, προχώρησαν σε ταυτοποίηση των υπαλλήλων σε σχέση με τις κάρτες που είχαν χτυπηθεί, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους φακέλους των εργαζομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι είναι αδικαιολογήτως απόντες. Σε ορισμένες μάλιστα υπηρεσίες όπως το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Πολιτισμού, οι επιθεωρητές παρέμειναν αρκετές ώρες μετά την λήξη του ωραρίου «ξεψαχνίζοντας» τους φακέλους των εργαζομένων στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού.

Οι έλεγχοι για τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους, έχουν διαταχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να εντοπιστούν οι αδικαιολογήτως απόντες υπάλληλοι, μετά από καταγγελία σύμφωνα με την οποία, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών χτυπάει κάθε πρωί την κάρτα του και στη συνέχεια απασχολείται σε εμπορικό κατάστημα του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ